FLYBÅRNE BILER: Petter Solberg møtte opp på Værnes da den norske VM-arrangøren i rallycross tok imot en jumbojet fylt med 19 VM-biler på Trondheim Lufthavn Værnes sist fredag. I helga er det VM-runde i rallycross på Lånkebanen i Hell. Foto: NTB SCANPIX
FLYBÅRNE BILER: Petter Solberg møtte opp på Værnes da den norske VM-arrangøren i rallycross tok imot en jumbojet fylt med 19 VM-biler på Trondheim Lufthavn Værnes sist fredag. I helga er det VM-runde i rallycross på Lånkebanen i Hell. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Petter Solberg skal lære verdensmester i formel 1 å kjøre rallycross

Men først skal han vinne VM-runden i Hell.

(Dagbladet): VM-leder Petter Solberg (40) rister av forventninger foran helgas VM-runde i rallycross på norsk jord i Hell i Stjørdal.

I fjor ble han slått av latviske Reiniss Litiss. I år ønsker Spydeberg-mannen å by norsk seier, show og underholdning i det som blir historiens største VM-runde i rallycross:

Hele 47 biler er påmeldt i den grommeste klassen - hvor 23 skal kjempe om VM-poeng.

Legendemøte Rallycross har tatt fullstendig av etter at VM ble innført i fjor - og etter Hell-helga reiser Petter Solberg rett til England, hvor BBC skal lage en tv-produksjon med Petter Solberg som rallycrosslærer for formel 1-legender som Jenson Button (35) og David Coulthard (44).

Coulthard har lagt opp, men noterte seg for 13 formel 1-seier i karrieren, mens 2009-verdensmester Jenson Button har 15 seirer.

I år har både Button og McLaren-lagkamerat Fernando Alonso slitt i VM, og briten ligger helt nede på 17. plass sammenlagt før helgens formel 1-VM-runde på Spa-banen i Belgia.

Vurderer rallycross Kan det hende at Jenson Button leker med tanken på å hoppe over til rallycross, slik Petter Solberg hoppet fra rally til rallycross?

Petter Solberg tror det ikke er uaktuelt for Button.

- Faren til Jenson Button kjørte rallycross, og han har sagt til meg at dersom det ikke blir mer formel 1 for han, så blir det rallycross, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Motortrøbbel Men først har Petter Solberg all fokus på helgas VM-runde på hjemmebane. Den regjerende verdensmesteren innledet årets sesong med to seirer og tre andreplasser på de fem første løpene. På de to siste har det derimot blitt 6. plass i Sverige og 8. plass i Canada i de to siste VM-rundene.

Solberg har slitt litt med motortrøbbel og har byttet motor tre ganger i år.

Det er maksimalt av hva førerne kan benytte seg av i løpet av hele sesongen - og dersom han må sette inn en fjerde motor, så blir han straffet med 15 poeng.

Stor VM-ledelse I øyeblikket leder han med 46 poeng på VM-toer Andreas Bakkerud (176 mot 130), så Solberg styrer tilsynelatende mot en andre strake VM-tittel i rallycross.

VM-LEDER: Petter Solberg vinker til fansen etter seieren på Lydden Hill tidligere i sesongen. Nordmannen leder VM med 46 poengs margin før helga løp i Hell i Stjørdal. Foto: LENNART PETTERSSON / NTB SCANPIX
VM-LEDER: Petter Solberg vinker til fansen etter seieren på Lydden Hill tidligere i sesongen. Nordmannen leder VM med 46 poengs margin før helga løp i Hell i Stjørdal. Foto: LENNART PETTERSSON / NTB SCANPIX Vis mer

Like fullt vil han vente i det lengste med eventuelt å gå til det skrittet å sette inn en ny motor.

Ergo har de en jobb å gjøre før helgas VM-runde:

For motoren teamet tester på den militære flyplassen på Værnes i dag, lekker litt vann, så spørs det om mekanikerne får orden på problemet.

- Mest spesielle løpet Alternativet virker å være å sette inn en av motorene som er blitt benyttet tidligere i sesongen - som fortsatt er i orden.

- Gutta jobber knallhardt. Det er viktig for oss å gjøre det bra i Norge. Dette er den mest spesielle VM-runden på kalenderen, og etter andreplassen i fjor er jeg ekstra lysten på seieren i år, sier Petter Solberg til Dagbladet.

SKAL LÆRE AV PETTER: Formel 1-verdensmester Jenson Button skal lære å kjøre rallycross av Petter Solberg. Det blir det tv-produksjon av på BBC. Foto: ZSOLT CZEGLEDI / EPA / NTB SCANPIX
SKAL LÆRE AV PETTER: Formel 1-verdensmester Jenson Button skal lære å kjøre rallycross av Petter Solberg. Det blir det tv-produksjon av på BBC. Foto: ZSOLT CZEGLEDI / EPA / NTB SCANPIX Vis mer