Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Solberg skuffer i New Zealand

Svake tider på dagens to første etapper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Petter Solberg leverte en skuffende start på Rally New Zealands første dag, og lå nede på sjetteplass etter de fem første fartsprøvene.

Og Spydeberggutten har ikke overbevist noen så langt på rallyets andre dag. Etter kveldens to første fartsprøve lå lillebror Solberg på samme plass totalt, men tapte mange verdifulle sekunder til Xavier Pons på plassen foran.

Harde dekk var årsaken, sa Solberg ifølge Radio WRC.

SS7: Henning Solberg imponerte mest av de to norske en sjettplass. Marcus Grönholm var nok en gang bestemann med tiden 11.24,6.

Petter kjørte inn til åttende beste tid, og tapte nye 22,5 sekunder til Pons. Men Subaruføreren er ikke den eneste som sliter på det glatte underlaget.

- Det var en vanskelig, gjørmete etappe. Harde dekk var feil valg, men det er ikke noe stort drama, sier Grönholm.

Flere andre førere klager også på underlaget. Heldigvis ser det ut til å bli bedre vær på SS7.SS6: På den sjette fartsprøven endte nordmannen på 4. plass, seks sekunder bak suverene Marcus Grönholm, og 5,8 sekunder bak spanske Xavier Pons, som er mannen foran Solberg i sammendraget.

Pons ligger nå 11,6 sekunder foran yngstebror Solberg.

SLITER: Petter Solberg klarer ikke å avansere i sammendraget i Rally New Zealand. Foto: AP
SLITER: Petter Solberg klarer ikke å avansere i sammendraget i Rally New Zealand. Foto: AP Vis mer

Storebror Henning Solberg kjørte inn til niende beste tid, men har foreløpig god margin ned til Chris Atkinson på plassen bak.

image: Petter Solberg skuffer i New Zealand

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!