Petter Solberg sørger over kameraten

- Det er helt kvalmt.

(Dagbladet.no): Det er en knust Petter Solberg Dagbladet.no får på telefonen nå i formiddag.

Den nære vennen og rallykollegaen Colin McRae styrtet i helikopteret sitt i går kveld, og omkom sammen med sin fem år gamle sønn.

– Det er helt kvalmt, helt rart, sier en tydelig beveget Solberg.

– Han var jo bare 39 år, og så er det sønnen på fem. Jeg har vært oppe i hele natt, forteller han.

Venn og kollega

Petter Solberg forteller om Colin McRae som den første teamkameraten han hadde i rallysirkuset da han kom inn i Ford i 1999, og om Colin Mcrae som den gode vennen som blant annet var i bryllupet hans.

– Vi var sammen i et motorshow for tre uker siden, og besøkte ham også i sommer. Jeg hadde planlagt å besøke ham etter Rally Irland neste måned, sier Solberg til Dagbladet.no.

Solberg mottok meldingen om at McRaes helikopter hadde styrtet i går kveld, og fulgte sendingene fra England utover natta.

I SORG: Petter Solberg kan nesten ikke fatte at vennen Colin McRae er borte. Her har de to ett minutts stillhet etter Michael Parks dødsfall i 2005. McRae bak Henning Solberg til høyre i bildet. Foto: IAN HODGSON/REUTERS/SCANPIX
I SORG: Petter Solberg kan nesten ikke fatte at vennen Colin McRae er borte. Her har de to ett minutts stillhet etter Michael Parks dødsfall i 2005. McRae bak Henning Solberg til høyre i bildet. Foto: IAN HODGSON/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Etter hvert ble det mer og mer klart at det han fryktet mest hadde skjedd, McRae og hans fem år gamle sønn hadde omkommet.

Strålende pilot

Nordmannen har fløyet med McRae flere ganger, og beskriver skotten som en strålende pilot.

– De sier jo også nå at helikopteret eksploderte før det traff bakken, noe må ha vært galt, mener Solberg.

Nå tenker han mest på de to som er igjen, McRaes kone og åtte år gamle datter.

Tenkte på kameraten samme morgen

Før han legger på forteller han en liten historie som beskriver akkurat hvor brått det kan oppleves å miste noen på denne måten.

– Jeg fikk nylig et par sko av Colin, svarte, fine sko med McRae påskrevet og alt mulig. Det verste er at jeg i går tidlig holdt på å ta dem på meg for første gang, men så tenkte jeg: «nei, ikke i dag». Så får jeg høre om dette samme kveld, sier en knust Solberg.

Petter Solberg sørger over kameraten
Petter Solberg sørger over kameraten