UTSKREVET: Petter Solberg fikk seg en skikkelig smell - karrierens verste ifølge ham selv - men er nå skrevet ut fra sykehuset. Foto: Privat
UTSKREVET: Petter Solberg fikk seg en skikkelig smell - karrierens verste ifølge ham selv - men er nå skrevet ut fra sykehuset. Foto: PrivatVis mer

Petter Solberg utskrevet fra sykehus: - Jeg har vært i mange ulykker, men dette var den verste

Ble påkjørt etter målgang i går.

(Dagbladet): Under VM-runden i rallycross i Canada i går, ble Petter Solberg påkjørt av rallycrosskollega Anton Marklund etter målgang.

Sistnevntes bremser sluttet å fungere, og Marklund dundret inn i bakenden på Solbergs bil i 150 kilometer i timen.

Den norske rallykongen ble sendt direkte på sykehus, men er nå skrevet ut. Det skriver hans team i en pressemelding.

- Jeg har vært utsatt for mange ulykker opp gjennom årene, og flere av dem har vært fæle, men dette var den verste. Jeg var totalt uforberedt på å bli truffet så hardt etter målgang. Sammenstøtet var så hardt at setefestene inn til karosseriet brakk tvers av. Alt gikk i sakte film, og følelsen da det skjedde var helt forferdelig, sier Solberg.

- Fryktelig vondt

Redningspersonell var raskt på stedet og hjalp Solberg over i en ventende ambulanse. Etter undersøkelser på sykehuset, er det slått fast at han slapp unna uten alvorlige skader.

- Jeg har fryktelig vondt i rygg, nakke og den ene leggen og albuen, men håper det vil lege seg forholdsvis raskt. Jeg er veldig lettet over at det gikk så bra som det gjorde. Akkurat nå er jeg mest bekymret for bilen Det blir en stor jobb å få den klar til neste løp i Frankrike, mindre enn en måned fram i tid. Men nå leder vi VM igjen, og det hjelper på motivasjonen.

De siste to sesongene har hele Norges rallykonge vunnet rallycross-VM sammenlagt. Etter sju av tolv runder, leder Solberg med fire poeng på Mattias Ekström.

Norske Andreas Bakkerud ligger foreløpig som nummer tre, 29 poeng bak Solberg.