Petter Solberg vant i Tyskland

Fester grepet om VM-tittelen.

SÅ GLAD: Petter Solberg drar fra i sammendraget etter dagens seier i tyske Buxtehude.
Foto: Petter Solberg World RX Team / NTB scanpix
SÅ GLAD: Petter Solberg drar fra i sammendraget etter dagens seier i tyske Buxtehude. Foto: Petter Solberg World RX Team / NTB scanpixVis mer

Tusendelene var på pappa Petter Solbergs side søndag. Dagen før ble sønnen Oliver (12) nordeuropeisk mester i crosskart.

- En drømmeweekend. Oliver vant sitt løp, jeg mitt. En bra helg for Solberg-familien. Helt sykt, sa Solberg til NTB etter at han søndag vant VM-runden i rallycross i tyske Buxtehude.

Mini-Solberg er svensk mester, nordeuropeisk mester og NM-leder i crosskart 125 cc. Nå kan pappa Petter snart være verdensmester både i rally og rallycross.

Skulle safe Kun fem tusendeler skilte til svenske Robin Larsson i en særdeles dramatisk finale søndag.

- Jeg kom egentlig ikke hit for å vinne, men for å ta med maks antall poeng. Denne banen er så stygg at jeg prøvde å safe og være lur. Også vinner jeg. Fy fader. Det er helt ekstremt. Jeg har nesten ikke ord, men jeg kan ikke huske at jeg har vunnet med så knapp margin noen gang, sa Solberg.

- Skjønte du at du hadde vunnet?

- Skjønte og skjønte. Jeg hadde selvtillit da jeg kjørte over målstreken. Jeg så til høyre og følte at jeg var foran. Heldigvis var marginene på min side, strålte østfoldingen.

Ikke avgjort Han tok sesongens fjerde VM-rundeseier. Kun tre runder gjenstår. 50 poeng skiller ned til toeren i sammendraget, finske Toomas Heikkinen. Tre poeng bak der igjen følger Reinis Nitiss, som bare hanket inn ett poeng i helgen.

Alt tyder på at Solberg vinner tidenes første VM-sesong i rallycross.

- Dette er ikke avgjort. Se på Nitiss. Han bommet nå og fikk bare med seg ett poeng. Jeg har vært med på dette tidligere. Jeg har ledet rally og ting har skjedd. Jeg må bare fyre på, sa Solberg, som advarte hele teamet mot å innkassere VM-tittelen på forskudd.

Trio ut i semi Helt problemfritt ble det ikke i helgen heller. Bilen skapte utfordringer for VM-lederen.

- Responssystemet røk to ganger. Jeg hadde full gass og holdt på å dra ut noe jævlig. Og det er nesten flaut å si det, men jeg fulgte ikke godt nok med på radioen heller. Så jeg ble i stuss på hvor mange runder som gjensto før jeg måtte ut i jokerrunden. Jeg måtte stoppe for å se hvor mange runder som var igjen, sa Solberg.

Andreas Bakkerud, Tommy Rustad og Frode Holte ble alle slått ut i semifinalen. Bakkerud er nummer fem i sammendraget med 136 poeng.

(NTB)