Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Solberg vant Rally Kypros

Petter Solberg gjorde ingen feil på siste etappe av Rally Kypros.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er Petter Solbergs andre VM-seier i karrieren, og enda en stor triumf for den norske Subaru-føreren. Forrige VM-seier kom i England i november i fjor, og var nordmannens definitive gjennombrudd på rallyscenen.

- Yes!! Hva skal man si? Jeg er bare så utrolig glad, og det er vanskelig å sette ord på hva jeg føler nå. Helt verst, utbrøt Petter Solberg da han steg ut av bilen etter den 18. og siste fartsprøven i sommerheten på Kypros. Utholdenhetsprøve - Jeg hadde en strategi i dette løpet. Det var ingen vits i å angripe for tidlig i den sterke heten og med de dårlige veiene. Dette var en utholdenhetsprøve, sa Solberg som avanserte til 4. plass i VM-sammendraget.

En etter en forsvant rivalene ut av rallyet under de vanskelige forholdene, men Solberg kjørte både raskt og sikkert på vei mot en imponerende seier.

- Vi vil vinne VM i år, og disse ti poengene kommer godt med. Vi visste at bilen gjør seg godt i denne typen rally. Nå må vi arbeide videre for å finne litt mer fart for de raskere rallyløypene også, sa Solberg.

Finnen Harri Rovanperä klarte såvidt å kapre andreplassen.

Godt utgangspunkt

Petter Solberg startet den nestsiste etappen over to minutter foran Harri Rovanperä og kunne derfor unne seg litt sikrere kjøring på de to siste etappene.

Han avsluttet nestsiste etappe på en fjerdeplass, men økte likevel ledelsen til over tre minutter med bare én etappe igjen.

På siste etappen holdt derimot ikke Solberg noe tilbake, og vant etappen foran spanjolen Carlos Sainz.

Solberg var raskest også på den fjerde av søndagens seks fartsprøver, mens Rovanperä feilet og tapte 1.25 minutt.

Avanserer sammenlagt

- Jeg vil bli verdensmester i år, og da er det viktig å vinne rallyer, sa Solberg lørdag kveld. I dag innkasserte han sin første 10-poenger for året, og avanserer dermed til fjerdeplass i sammendraget, bare åtte poeng bak sammenlagtleder Richard Burns.

PÅ VEI MOT SEIER: Petter Solberg kan ta sin andre VM-seier i karrieren hvis han holder kontrollen i siste etappe av Rally Kypros.