Petter Solberg vant tidenes første VM-runde i rallycross

Seiret foran Andreas Bakkerud.

Han seiret foran Andreas Bakkerud. Solberg slo Bakkerud med 2,358 sekunder, mens Reinis Nitiss fra Latvia ble nummer tre.

Solberg presset hardt fra start i finalen og kunne til slutt kontrollere inn til seier.

- Fy fader, nå er jeg er glad. Det er så deilig og samtidig vanskelig å ta innover seg. Det er vanvittig mye hardt jobbing som ligger bak denne seieren. Jeg har ventet lenge på denne VM-rundeseieren, sa Solberg.

- Livet mitt Solberg satte rene ord på det som skjedde i Portugal søndag. Det er 11 år siden han ble rallyverdensmester. Foran forrige sesong byttet han til rallycross, men da lyktes han ikke.

- Dette betyr utrolig mye for meg og teamet. Motorsport er livet mitt, og nå er vi et skritt nærmere målet om en ny VM-seier. Dette var det beste i mitt neste liv, sa Solberg.

Han forteller om mye nerver underveis. Han vet hvor mye som kreves og hvor mye arbeid som må legges ned for å lykkes.

- Det var mye nerver i starten, men jeg fikk roet ned etter hvert. I finalen kjørte jeg hardt ut. Det ble nesten noe rallyaktig over det. Jeg kan fortelle deg at jeg ga gass, sa Solberg.

Forandringer Solberg rakk ikke å teste bilen ordentlig før søndagens løp.

- Bilen var bra, men ikke perfekt. Det blir noen små forandringer og justeringer til neste løp. Det handler om chassiset. Vi skal jobbe knallhardt og pushe på fram mot neste løp, fastslo Petter Solberg etter oppturen av de sjeldne.

Søndagens løp var den første av tolv VM-runder. Det er flere store navn som deltar i den første VM-sesongen i rallycross. Blant dem er tidligere formel 1-verdensmester Jacques Villeneuve, ekstremsportstjernen Ken Block og X Games-vinner Tanner Fous.

Den neste VM-runden kjøres på Lydden Hill i England 24.- og 25. mai.

(NTB)