Petter Solberg vant

Petter Solberg vant sitt første VM-løp og får sølv i årets VM. - Jeg risikerte alt, sa han tidligere i dag.

Solberg var 1,6 sekund bak Ford-føreren Markko Märtin før søndagens fire avsluttende fartsprøver, men han knuste estlenderen og alle andre på den vanskelige første fartsprøven. Solberg slo Märtin med 21,9 sekunder og sikret seg en ledelse han aldri ga fra seg.

- Jeg kjørte 10 prosent over hva som er fornuftig. Her risikerte jeg alt som var, og jeg lyttet ikke alltid til kartleserens råd. Men jeg kommer ikke til å ta en slik sjanse igjen på den siste fartsprøven. Jeg har nerver jeg også, faktisk, sa Petter Solberg til NTB etter å ha økt ledelsen med ett sekund på de to følgende fartsprøvene.

Solberg tapte først 7,5 sekunder til Märtin, men vant 8,5 sekunder på løpets nest siste fartsprøve. Han avsluttet i stil med seier også på den siste fartsprøven. Dermed vant han åtte av de 16 fartsprøvene som ble avviklet i Wales.

Riktignok vant han bare en fartsprøve før årets suverene verdensmester Marcus Grönholm kjørte ut lørdag, men etter det var Solberg i en klasse for seg.

Takket være seieren avanserte han fra 7. plass til 2. plass i VM-sammendraget. Ford kunne med stallordre sørget for at Carlos Sainz fikk sølv, men Märtin fikk kjøre i mål til 2. plass. Dermed fikk ikke tredjeplasserte Sainz poeng nok til å holde Solberg bak seg.

Med seieren i Cardiff og 2. plass i VM sammenlagt har Solberg gjort tidenes prestasjon i norsk motorsport.

Rally Storbritannia ble avsluttet søndag ettermiddag.

ENDELIG SEIER: Petter Solberg jublet hemningsløst med pokalen etter å ha vunnet Rally Storbritannia og samtidig knepet sammenlagtsølvet.