Petter sparer bilen til Rally Norway

Svenskerallyet er over for lillebror Solberg.

HAGFORS (Dagbladet.no): Petter Solberg gjorde Rally Sverige til en treningsøkt for seg selv da han dro ut i grøfta på SS10 i dag morges.

Nå har han bestemt seg for å droppe resten av rallyet, for å spare bilen til Rally Norway.

- Han har ikke noen muligheter til å ta poeng her, og da er det bedre å spare bilen, dekkene og de komponentene som også må brukes i Norge, sier Subaru-sjef Richard Taylor.

- Det er bare å få bilen klar til Norge. Vi tapte 15 minutter, og det er veldig mye. Det er ikke mer å hente her, sier Petter til Dagbladet.no.

Tips til Henning

Familiens og nasjonens ære forsvares dermed av Henning Solberg, som etter 12 av 20 fartsprøver ligger på fjerdeplass, 10,5 sekunder bak finske Mikko Hirvonen på tredje.

De to brødrene møttes til en kjapp prat på vei inn til dagens andre service. Kanskje et godt tips fra lillebror kan gi Henning noen ekstra sekunder.

Men Petter mener det ikke er så mye hokus-pokus han kan bidra med.

HEIER PÅ HENNING: Rallyet er over for Petter Solberg, så nå håper han Henning forsvarer familiens rallyære. Foto: SIGBJØRN STRAND
HEIER PÅ HENNING: Rallyet er over for Petter Solberg, så nå håper han Henning forsvarer familiens rallyære. Foto: SIGBJØRN STRAND Vis mer

- Henning må bare fighte videre. Han må drite i alle andre og kjøre sitt eget løp, slik jeg også gjør, sier Petter til Dagbladet.no.

Sparte for mye

Henning antydet ved forrige service, da han lå på tredjeplass foran Hirvonen, at han ikke ville ta noen sjanser for å fighte dersom finnen skulle passere ham.

Når han er ute av topp tre, innrømmer han imidlertid glatt at han vil tilbake.

- Jeg har lyst på pallen. Men det er langt igjen, sier Henning.

På SS11 tok Henning det litt pent for ikke å slite ned dekkene før SS12.

- Jeg sparte for mye på dekkene. Jeg visste ikke helt hvor mye jeg kunne pushe dem, sier han. Dermed ramlet han to plasser ned, før han klatret tilbake forbi Toni Gardemeister.

Hirvonen kjenner presset

Nå står altså Fords andrefører Mikko Hirvonen (26) for tur. Finnen har kjørt gode prøver i dag etter å ha trøblet med styringen i går.

- Jeg frykter ikke Henning. Men jeg må prøve å holde meg foran ham, og da kan jeg ikke kjøre for forsiktig, for han presser meg hardt, sier Hirvonen til Dagbladet.no.

Han har blikket rettet først og fremst mot tredjeplassen, og å holde unna Henning Solberg og landsmannen Gardemeister.

Fram til Sébastien Loeb og Marcus Grönholm blir det langt.

- Det går ikke med mindre de gjør noe feil. Jeg var kjappere enn Sébastien nå, men Marcus kjører alltid raskere, sier Hirvonen.

PLUKKER FRA HVERANDRE BILEN: Subaru-teamet har begynt å demontere bilen til Petter Solberg.