Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter startet med Argentina-seier

Petter Solberg vant første korte fartsprøve med tre tideler.

(Dagbladet.no): Petter Solberg vant den første korte fartsprøven i Rally-VM i Cordoba i Argentina i natt, tre tideler foran Sébastien Loeb.

- I Argentina har vi ingen unnskyldninger. Det blir fullt kjør fra starten. Vi har ingen annen strategi enn å vinne!, skriver Solberg på sin hjemmeside.

Starten viser at 31-åringen har tenkt å gjøre alvor av ambisjonene. I den andre fartsprøven var det imidlertid Marcus Grönholm som gikk av med seieren, og som nå leder sammenlagt.

Solberg havnet på fjerdeplass i andre fartsprøve, men sikret seg andreplass sammenlagt. Etter SS2 skiller det 1,8 sek. fra finnen og ned til nordmannen.

- Jeg skal klare dette. Jeg er lei av andreplasser og ingen seirer, sa Petter på pressekonferansen før start.

Forvent derfor at Solberg ikke nøyer seg med andreplassen, like foran Mikko Hirvonen og Sébastien Loeb på delt tredjeplass. De har seks tideler opp til spydeberggutten. Men den franske VM-lederen blir hemmer på rallyets første skikkelige dag i kveld.

Som førstemann mister Loeb mye tid på å feie grusen vekk fra underlaget.

Henning Solberg er foreløpig på en niendeplass i sitt første rally siden femteplassen i Mexico. Han er 6,5 sek. bak Grönholm.

De første to fartsprøvene var kun på 2,2 kilometer hver, og var to sjarmøretapper inne på fotballstadionen i Cordoba, Chateau Carreras. De vil derfor være lite avgjørende for den sammenlagte tiden, etter totalt 22 fartsprøver.

2. PLASS: Petter Solberg er på sammenlagt andreplass etter de første to korte sjarmøretappene i WRC i Cordoba. Foto: EPA/Scanpix
2. PLASS: Petter Solberg er på sammenlagt andreplass etter de første to korte sjarmøretappene i WRC i Cordoba. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Omlag 40 000 ville argentinere var på åpningen av VM-rallyet.

- Det var en utrolig stemning inne på stadium. Fansen hoppet opp og ned i begeistring, men jeg er redd jeg gikk glipp av fyrverkeriet. Jeg måtte holde øyene på veien. Veien var glatt, men jeg likte det. I morgen starter den virkelige jobben, sier Grönholm i natt.

Seienere i dag kjøres sju fartsprøver, SS3 - SS10, nord for Cordoba. Rally-VM i Argentina avsluttes søndag.

<B>8. PLASS:</B> Henning Solberg kom på foreløpig åttendeplass etter de første to fartsprøvene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling