Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter-status: 17. og 10. plass hittil

Men vi gir ham likevel én sekser.

KNUST AV SVENSKENE: Petter Northug var sjanseløs mot de tre svenskene han gikk mot i sprinten i går. Foto: Bjørn Langsem
KNUST AV SVENSKENE: Petter Northug var sjanseløs mot de tre svenskene han gikk mot i sprinten i går. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Petter Northugs OL har så langt vært en eneste nedtur. De negativt ladede spørsmålene hagler:

• Er han ferdig?

• Er han rett mann på ankeretappen på stafetten?

• Vurderer han å reise hjem?

Etter at han i morges ble vraket fra laget som skal gå 15 kilometer fredag, får spørsmålene og spekulasjonene selvsagt ny næring.

• Hva gjør Petter nå?

Dagbladet har vurdert Petters innsats i OL så langt, målt ut fra fire parametre. Her er dommen:

Uttelling:
 Både på duathlon og på sprinten gjorde Petter helhjertede forsøk på å henge med teten. Han klarte det til det gjensto 500 meter på tremila med skibytte, og kom seg til semifinalen på sprinten. Men han var ikke nærheten av å være med i kampen om medaljene på noen av distansene.

17. og 10. plass er selvsagt milevis fra Petters egne - og nasjonens - forventninger.

Form:

Petter hevder selv hardnakket at han er i form. Vel, resultatene så langt viser noe helt annet. Landslagets sportssjef Vidar Løfshus tror Petter har fått trent for lite etter sjukdomsperioden i høst og at skippertaket han har gjort etter at han ble frisk ikke har vært nok.

Så langt tyder det meste på at Løfshus har rett. Det er opp til Petter selv å motbevise sportssjefen og rettferdiggjøre seg selv.

Innsats: 
Joda, han har prøvd, men har gått på seg syre og total utmattelse i begge løpene han har gått. Innsatsen har det vært lite å si på. Utførelsen derimot, ligger langt under normalt Petter Northug-nivå.

Ski og ustyr:
Det har vært spekulert i at Petter Northugs skipark ikke helt holder mål etter overgangen til det privatfinanserte Coop-laget. Enkelte har hevdet at Petter hadde  bedre ski - spesielt skøyteski - under tida på landslaget. Dette ble i går konsekvent avvist av smøresjef Knut Nystad.

- Petters ski er vel så gode som resten av landslagets, sier Nystad.

Innstilling:
Det skal ha ha for, Petter Northug er forbløffende offensiv når han forklarer de to missene han har levert så langt i OL.

- Formen er der den. Jeg kjenner det. Spesielt på duathlon svarte kroppen godt. Jeg kjenner min egen kropp svært godt, og vet hva jeg snakker om når jeg sier det. Dette er snakk om ørsmå marginer og jeg tror det bare er småting, bagateller, som skal til før jeg er der igjen. Jeg har jo hatt samme utvikling i mesterskap før.

- Jeg har fort stor tro på at det er mulig for meg å ta gull i OL, sier Northug.

Humør:

Kanskje hakket mindre offensiv enn i de råeeste svenskehets-periodene. Men fortsatt munnrapp nok, og i overraskende godt humør i møtene med pressen.

Før sprinten i går sa han at han skulle legge opp om Emil Jönsson vant sprinten. Etterpå takket han Ola Vigen Hattestad for å ha reddet karrieren sin. 

Hele Norges coronakart