Petter sto fire minutter i snøfonna

Krasjet også med annen bil i Sverige.

FEM MINUTTER BAK TETEN: Petter Solberg ble stående i snøfonna med sin nye bil i Rally Sverige. Foto: Teambild/Tony Welam
FEM MINUTTER BAK TETEN: Petter Solberg ble stående i snøfonna med sin nye bil i Rally Sverige. Foto: Teambild/Tony Welam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

• Løpende resultater: WRCs offisielle hjemmeside

En ufrivillig tur inn i snøfonna kostet Petter Solberg (35) fire minutter i Rally Sverige fredag.

Nordmannen er frakjørt i kampen om seier. Ny bil til tross; lillebror Solberg skuffer stort og hang ikke med verdens beste rallyførere på glattisen. På første fartsprøve etter service i ettermiddag kjørte han av veien to tredeler inn på prøven. Der ble han stående bom fast i nesten fire minutter før Solberg kunne kjøre videre til mål. Bilen er fortsatt i kjørbar stand, men den ble påført skader også etter et sammenstøt med en annen rallybil i forbindelse med avkjøringen. 18,3 sekunder tapte han på stygge feil torsdag kveld. Så forsvant nye 40 sekunder på fredagens første tre fartsprøver. Etter avkjøringen på femte prøve, er alt håp ute i kampen om seier. 4.58,3 minutter skiller opp til raskeste fører så langt. Selv storebror Henning slet han med å slå før uhellet var ute for alvor. Seksdobbelt verdensmester Sebastien Loeb tapte teten på den innholdsrike femte fartsprøven til fjorårets sammenlagttoer, finske Mikko Hirvonen. Også stallkamerat Daniel Sordo passerte Loeb. 6,7 sekunder skiller tettrioen. Beste nordmann er Henning Solberg på sjuendeplass, 1.17,3 minutt bak Hirvonen. Også Mads Østberg fikk problemer på femte fartsprøve og tapte over halvannet minutt. Petter Solberg kan for første gang på flere år matche de beste på utstyr med sin Citroën C4 — tilsvarende Loeb og Sordo. Eneste forskjell på Petter Solbergs Citroën og Loebs versjon, er en 2 kilo tyngre girkasse. Det er fire år og elleve måneder siden lillebror Solberg sist var raskeste fører i et VM-rally med seier i Mexico. Han vant også runden i Storbritannia senere i 2005, men kun fordi førerne foran ham på listen trakk seg på grunn av en dødsulykke.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer