- Petter takler presset

Northug jr. er favoritt på sprinten i junior-VM.

(Dagbladet.no): Skuffelsen over OL-vrakingen er for lengst lagt til side. I dag starter NM-kongen Petter Northug jr. jakten på medaljer i junior-VM i Kranj i Slovenia.

I fjor tok han to individuelle gull, og sølv på stafetten og klassisk sprint. Ett år eldre, og med oppvisningen i Kongsberg friskt i minnet, er Northug naturligvis av de store favorittene i årets junior-VM.

- Gutten er sterk nok til å mestre presset som følger med. Petter vet at han ikke kan spasere seg til medaljer i junior-VM. Han må gå fort på ski og prestere for å hevde seg, sier juniorlandslagstrener Jon Arne Schjetne til Trønder-Avisa.

I dag er det sprint i fristil som står på programmet. Og løypa skulle passe nordmannen ypperlig.

- Sprintløypa er tøff i starten og lett på slutten, noe som betyr at det er mulig å få opp stor fart i avslutningen. Det skulle passe Petter godt, sier Schjetne.

I NM-stafetten skøytet han fra spurtsterke Tore Ruud Hofstad på de siste 200 meterne.

Northug selv har satt seg som mål å ta medalje på duathlon, men utelukker ikke medaljekamp på klassisk-distansen eller dagens sprint.

- I sprint kan alt skje, sier Northug.

SPURTSTERK: Petter Northug jr. avgjorde NM-stafetten på oppløpssida. I dag kan han få bruk for toppfarta i sprinten i junior-VM. Foto: Scanpix
SPURTSTERK: Petter Northug jr. avgjorde NM-stafetten på oppløpssida. I dag kan han få bruk for toppfarta i sprinten i junior-VM. Foto: Scanpix Vis mer

En skummel utfordrer i dagens VM-åpning er tyskeren Daniel Heun. Han har bedre FIS-rating enn Northug, og ble nummer sju i sprintprologen i verdenscupen i Oberstdorf for en uke siden.