NY LANDSLAGSSJEF: Petter Thoresen blir ny landslagssjef i ishockey fra 1. juni.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NY LANDSLAGSSJEF: Petter Thoresen blir ny landslagssjef i ishockey fra 1. juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Petter Thoresen blir trener for det norske ishockeylandslaget

Etter VM 2016.

(Dagbladet): Ishockeyforbundet kalte i dag inn til pressekonferanse, for å fortelle at Roy Johansen er ferdig som landslagssjef.

- Har har vært en fantastisk god trener som har betydd mye for Norges Ishockeyforbund. Vi har nå etablert oss i verdenstoppen, og det skyldes mye hans arbeid som landslagstrener, sier generaltsekretær Ottar Eide.

Samtidig ble Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen presentert som ny landslagssjef fra 1. juni. Dermed sitter han bak rattet i OL-kvalifiseringen.

- Petter har vært høyt oppe på ønskelista vår. Vi er veldig glad for at vi kunne bli enige med Petter om at han skulle overta, sier Eide.

54-årige Thoresen har vært trener i Stavanger Oilers siden 2009, og før det var han trener i Storhamar. Han har selv spilt for sistnevnte og Vålerenga - for å nevne noe.

- Dette er en god følelse. Jeg har vært med i mange år, og å få trene landslaget... hjertet banker litt ekstra for det, sier Petter Thoresen til TV 2.

- Vår ambisjon er å være i toppen, det har Norge vært en stund allerede. Så har vi ambisjoner videre, men det holder jeg for meg selv, smiler Thoresen.