Petter Thoresen har tatt ut sin første landslagstropp: - Ikke alle får spille OL-kvalik

Morten Ask er ikke på lista.

OL-KVALIK I SEPTEMBER: Det norske hockeylandslaget spiller OL-kvalik i september. Her er Daniel Sørvik sammen med Alexander Reichenberg. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
OL-KVALIK I SEPTEMBER: Det norske hockeylandslaget spiller OL-kvalik i september. Her er Daniel Sørvik sammen med Alexander Reichenberg. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Thoresen har tatt over det norske landslaget i ishockey etter Roy Johansen. Nå har han tatt ut en tropp på 42 spillere, som er innkalt til infomøte foran OL-kvaliken i september.

- Jeg må få presentert meg til spillerne, og presentere det som skjer utover vinteren. I tillegg er det jo OL-kvalifiseringen i høst, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

På lista han har satt sammen er det flere kjente navn, blant annet Lars Haugen, Lars Volden, Alexander Bonsaksen, Ole-Kristian Tollefsen, Andreas Martinsen og Mats Zuccarello - og mange fler.

Veteranen Morten Ask ikke på lista Samtidig er det flere nye og ukjente navn som nå skal møte sine store forbilder på infomøtet.

- Jeg har bevisst tatt med noen unge spillere, som vi har planer om å bli kjent med. En lett blanding og en bred tropp. Det er nok ikke alle disse som får spille i OL-kvaliken, men det er jo fint å kunne knytte litt kontakt.

En av de som ikke er på innkallingslista er veteranen Morten Ask. Men landslagstreneren beroliger hockeyfansen.

- Vi var litt usikre på om Morten skulle fortsette da vi satte opp lista. Men jeg har snakka med ham, og han skal spille mer. Han kan fort havne inn i troppen som skal spille OL-kvalifiseringa, sier Thoresen.

Thoresen trente Stavanger Oilers fra 2009 til i år, men har også vært trener i Vålerenga og Storhamar - i tillegg til å ha jobbet med hockeyspillere på WANG Toppidrett. På landslaget vil han derfor møte mange han har trent tidligere.

- Mange av spillerne i troppen har jeg trent før. De var unge da, så det er spennende nå når de har blitt eldre. Det skal bli artig å treffe dem igjen og jobbe sammen, sier landslagstreneren.

DETTE ER TROPPEN:

Målvakter: Lars Haugen, Henrik Haukeland, Steffen Søberg, Lars Volden

Backer: Alexander Bonsaksen, Nicolai Bryhnisveen, Stefan Espeland, Jonas Holøs, Johannes Johannessen, Christian Kåsastul, Erlend Lesund, Andreas Martinsen, Mattias Nørstebø, Dennis Sveum, Daniel Sørvik, Ole-Kristian Tollefsen, Mats Trygg, Henrik Ødegaard

Løpere:
Anders Bastiansen, Robin Dahlstrøm, Kristian Forsberg, Michael Haga, Andreas Heier, Magnus Brekke Henriksen, Ludvig Hoff, Jørgen Karterud, Tommy Kristiansen, Andreas Martinsen, Sondre Olden, Ken Andre Olimb, Mathis Olimb, Alexander Reichenberg, Mats Rosseli Olsen, Niklas Roest, Martin Røymark, Thomas Valkvæ Olsen, Eirik Saltsten, Andreas Stene, Patrick Thoresen, Mathias Trettenes, Martin Laumann Ylven, Mats Zuccarello

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer