Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Thoresen har tatt ut sin første landslagstropp: - Ikke alle får spille OL-kvalik

Morten Ask er ikke på lista.

OL-KVALIK I SEPTEMBER: Det norske hockeylandslaget spiller OL-kvalik i september. Her er Daniel Sørvik sammen med Alexander Reichenberg. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
OL-KVALIK I SEPTEMBER: Det norske hockeylandslaget spiller OL-kvalik i september. Her er Daniel Sørvik sammen med Alexander Reichenberg. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Thoresen har tatt over det norske landslaget i ishockey etter Roy Johansen. Nå har han tatt ut en tropp på 42 spillere, som er innkalt til infomøte foran OL-kvaliken i september.

- Jeg må få presentert meg til spillerne, og presentere det som skjer utover vinteren. I tillegg er det jo OL-kvalifiseringen i høst, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

På lista han har satt sammen er det flere kjente navn, blant annet Lars Haugen, Lars Volden, Alexander Bonsaksen, Ole-Kristian Tollefsen, Andreas Martinsen og Mats Zuccarello - og mange fler.

Veteranen Morten Ask ikke på lista Samtidig er det flere nye og ukjente navn som nå skal møte sine store forbilder på infomøtet.

- Jeg har bevisst tatt med noen unge spillere, som vi har planer om å bli kjent med. En lett blanding og en bred tropp. Det er nok ikke alle disse som får spille i OL-kvaliken, men det er jo fint å kunne knytte litt kontakt.

En av de som ikke er på innkallingslista er veteranen Morten Ask. Men landslagstreneren beroliger hockeyfansen.

- Vi var litt usikre på om Morten skulle fortsette da vi satte opp lista. Men jeg har snakka med ham, og han skal spille mer. Han kan fort havne inn i troppen som skal spille OL-kvalifiseringa, sier Thoresen.

Thoresen trente Stavanger Oilers fra 2009 til i år, men har også vært trener i Vålerenga og Storhamar - i tillegg til å ha jobbet med hockeyspillere på WANG Toppidrett. På landslaget vil han derfor møte mange han har trent tidligere.

- Mange av spillerne i troppen har jeg trent før. De var unge da, så det er spennende nå når de har blitt eldre. Det skal bli artig å treffe dem igjen og jobbe sammen, sier landslagstreneren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!