Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter tilbake i normal trening - klar for Blink

I slutten av juni var Petter Northug sliten. Nå er det full fart igjen.

UTSLITT: Slik så det ut etter at Petter Northug var med på «Lysebotn opp» under BLink-festivalen i fjor. Om to uker prøver han igjen. Foto: Jørgen Kvalsvik
UTSLITT: Slik så det ut etter at Petter Northug var med på «Lysebotn opp» under BLink-festivalen i fjor. Om to uker prøver han igjen. Foto: Jørgen Kvalsvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Northug har ifølge trener Stig Rune Kveen trent mye og hardt i vår. Kanskje litt vel mye og litt vel hardt. I alle fall reagerte kroppen på kjøret i slutten av juni. Da måtte Petter ta ei treningspause for å hente seg inn.

- Ikke noe som stresser oss. Petter har trent veldig mye på våren og forsommeren. Dessuten har han konkurrert en del. Og kanskje har langturene gått litt for fort. I tillegg hadde han en lett forkjølelse i slutten av mai.

- Petter balanserer på grensen hele tiden, som han må. Noen ganger blir det litt mye. Da må han stoppe opp litt og hente seg inn igjen, sa Kveen til Dagbladet 30. juni.

Da hadde Petter Northug vært inne og tatt blodprøver og fått avkreftet at han var sjuk.

- Han var sliten, og siden han er en mester til å tolke signalene kroppen hans gir ham, visste han akkurat hva han skulle gjøre. Han slapp seg ned treningsmessig og hentet seg inn igjen.

- Nå er han i normal trening igjen, sier Kveen til Dagbladet.

Han ønsker ikke å si noe om hvor Northug holder til for øyeblikket, men bekrefter at treningsplanen de to la sammen tidligere i år fortsatt følges.

- Planen er den samme, sier Kveen.

- Det betyt at Northug deltar på Blink-festivalen i Sandnes om to uker?

- Det står på planen, sier Kveen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!