Petter tok fjerdeplassen

Og flørtet med norske fans.

(Dagbladet.no): Petter Solberg har brukt morgentimene til å kjempe med sin tidligere lagkamerat Mikko Hirvonen om fjerdeplassen i Rally Finland.

Avstanden opp til tettrioen Marcus Grönholm, Sebastién Loeb og Markko Märtin var for stor til å gjøre noe med i dag. I stedet handlet det om å holde Hirvonen unna. Etter gårsdagens fartsprøver, var finnen bare 3,7 sekunder bak Petter i sammendraget.

Petter startet søndagen med å bli nummer to på SS 18, ett sekund bak Toni Gardemeister, men ett tidel foran Hirvonen.

SS 19 kom Solberg og Hirvonen på henholdsvis fjerde- og femteplass, 3,3 sekunder i Petters favør. På slutten av etappen sto Petter i dørkarmen og vinket til de mange nordmennene som har fulgt ham gjennom helga.

Så klinte Hirvonen til med bestetid på SS 20, men Petter fulgte opp med andreplass, 1,9 sekunder etter finnen.

I skrivende stund har Petter bestetida på siste fartsprøve, SS 21.

De andre toppførerne har også kjørt i mål, så alt tyder på at Petter avslutter rallyet som han startet det - med etappeseier. Hirvonen ble slått med fire tideler av Solberg, og endte dermed 5,6 sekunder bak Spydeberg-gutten i Rally Finland.

Mellom SS 1 og SS 21 har Petter vunnet kun én fartsprøve: SS 6. Det raske og kuperte Rally Finland setter rallybilene på store prøver, og Petter Solberg har vært blant de som har fått trøbbel.

FJERDE: Petter Solberg beholdt fjerdeplassen gjennom dagens fire avsluttende fartsprøver i Rally Finland. Foto: Scanpix
FJERDE: Petter Solberg beholdt fjerdeplassen gjennom dagens fire avsluttende fartsprøver i Rally Finland. Foto: Scanpix Vis mer

Fredag kveld var subaruen mørbanket etter en landing på nesa etter et stort hopp, i går morges slet Petter med overstyring, og seinere på dagen mistet han bremsene rett før et hopp i full fart.

Marcus Grönholm (Peugeot) kontrollerte inn til seier i rallyet på hjemmebane i dag. Sebastién Loeb (Citroën) ble nummer to, ett minutt og seks sekunder bak. Markko Märtin (Peugeot) tok tredjeplassen, halvminuttet bak.

Petter Solberg endte tilslutt 32,4 sekunder bak Märtin.

Henning Solberg (Ford) avlsuttet Rally Finland med fine tredjeplasser på de to siste fartsprøvene, og sikret niendeplassen sammenlagt, 35 sekunder bak Francois Duval (Citroën), som tok den siste poengplassen.