HOLDER KOKEN: Petter Northug, her fra en treningsøkt i Meråker 8. mai, klarer å holde treningen godt i gang tross bråket rundt sponsoravtalen med Coop.  Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
HOLDER KOKEN: Petter Northug, her fra en treningsøkt i Meråker 8. mai, klarer å holde treningen godt i gang tross bråket rundt sponsoravtalen med Coop. Foto: Ole Morten Melgård / DagbladetVis mer

- Petter trener godt!

Gladmelding til alle som bekymrer seg for Northugs sportslige framtid.

(Dagbladet): Dagbladet var med da Petter Northug startet treninga igjen etter den famøse fylleturen som endte med en totalvraket Audi i autovernet på Byåsen i Trondheim 4. mai.

- Skal jeg nå toppen til vinteren, må jeg begynne i dag. Det handler om å ta de rette valgene i livet framover, sa Petter til Dagbladet da.
 
Etter det har kaoset som omgir ham bare vokst. Nå forhandles det om Petters økonomiske framtid mellom hovedsponsor Coop og managementet hans i selskapet Nye Høyder via Northugs advokat Ola Haugen.

Coop har som kjent stilt som krav at Northug kvitter seg med Nye Høyder og hele det nåværende støtteapparatet før de forplikter seg til å gå videre med multimillion-avtalen de tegnet med Petter for et år siden.

I støtteapparatet Coop vil bli kvitt er blant annet Petters egen far, John, i tillegg til Northugs viktigste støttespiller i den tunge perioden etter fyllekjøringa, manager Are Sørum Langås.

Vil bytte selv
16. mai sendte Coop ut en pressemelding på vegne av Petter selv, der de skriver at han mener det er avgjørende at managementet i Nye Høyder skiftes ut om han skal prestere optimalt kommende VM-sesong.

Likevel er ingenting avklart mellom partene ennå. Det skulle man kanskje tro ikke er optimalt heller.

- Petter har trent siden han møtte dere, og han trener godt, skriver Langås i en sms til Dagbladet.

Langås fungerer fortsatt som Northugs nærmeste støttespiller i påvente av avklaringen rundt hans rolle. Ingen av partene kunne i går si noe om når de forventer å få situasjonen avklart slik at Petter vet hva han skal forholde seg til.

- Det vil jeg ikke kommentere, sier advokat Haugen til Dagbladet.

Gode intensjoner
Hovedsponsor Coop vil heller ikke ha noen formening om når situasjonen er avklart, men er heller ikke bekymret for at det skal gå utover Northugs sportslige forberedelser før VM-sesongen.

- Dette gjør vi jo med de aller beste ønsker og intensjoner, og så får vi jo håpe og tro at Petter er proff nok til å holde på med treningen sin, sier kommunikasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus, til Dagbladet.