Petter tror på Henning

Petter Solberg tror broren kan lede Rally New Zealand etter første dag. Henning Solberg bare rister på hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Bruker Henning Solberg hodet i Rally New Zealand, kan han være helt i toppen etter første dag, mener lillebror Petter. Henning rister på hodet og kjører «safe».

Rallyverdensmesteren har klokkertro på teorien, og han mener egne sjanser også er svært gode. Grusveiene i New Zealand «pakker» seg nemlig etter at de første bilene har kjørt om været er tørt. Det fører til at bilene med høyere startnummer får fordel.

- Bil nummer åtte kan tjene sekundet per kilometer mot bil nummer en i sporet. De første bilene sørger for at dekksporene i veien blir renere og hardere. For meg som bil nummer fem blir det fordel mot Loeb, som starter først. Enda større fordel kan Henning få om han «bruker hue», sier Petter Solberg til NTB.

Henning Solberg får startnummer 11 i New Zealand. Rekkefølgen bestemmes ut fra sammenlagtlisten i rally-VM, der franskmannen Sebastien Loeb leder foran estlenderen Markko Märtin. Petter Solberg er nummer fem.

Men storebroren nekter å la seg rive med. Strategien har vært klar i ukevis: Peugeot 206-en skal starte rallyet «rolig», for så å øke etter hvert. Oppskriften ga ham en oppsiktsvekkende 6. plass i debuten i Sverige.

- Det er litt feil i det Petter sier der. Husk at Marcus Grönholm kjørte som bil nummer én og ledet etter første dag. Jeg tar det uansett pent, så kan heller Petter følge teorien og fyre maks for ledelse første dag. Jeg gjør det ikke, sier Henning selvsikkert.

Grönholm har vunnet Rally New Zealand tre av de fire siste årene i lik bil som Henning kjører nå.

(NTB)

GLEDER SEG: Om en uke reiser Henning Solberg (t.v.) og kartleser Cato Menkerud til Rally New Zealand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer