Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter tror på ny VM-rekord

Vil vinne ni strake løp.

Full av selvtillit tror Petter Solberg (30) han kan vinne de ni kommende løpene i rally-VM. Det vil i så fall vekke oppsikt. Ingen har greid flere enn seks seirer i en sesong, og flest på rad har finnen Timo Salonen med fire seirer (1985).

I fjor vant Rally-Petter tre løp på rad (Japan, Storbritannia og Italia). Nå mener grusspesialist Solberg at han har tidenes sjanse til å knuse rekorden og sanke ni på rad om han unngår problemer.

Årsak: Han er superoptimist før snøløpet i Sverige til helgen, får så en splitter ny bil og gyver løs på åtte løp på grus.

- Hvis alt klaffer og vi ikke får noen problemer, kan jeg vinne de ni neste løpene. Jeg har jo vunnet eller ledet samtlige av dem før, sier rallystjernen til NTB.

Før sesongen, som åpnet med krasj og tap av en sikker plass på seierspallen i Rally Monte-Carlo for to og en halv uke siden, uttalte Petter Solberg at målet var ti seirer og VM-tittel. Da inkluderte han problemer i to av VM-rundene, samt at løpene på asfalt ble utelukket.

Den selvsikre 30-åringen fra Spydeberg har fra før vunnet ti enkeltseirer i VM.

I Rally Sverige har han bare en tredjeplass som best fra før. Den kom i fjor, men da var han forfulgt av uhell annen dag og ble kjørt av i seierskampen. Uten større uhell i år mener østfoldingen det lukter seier.

- Det er veldig spesielt å kjøre på «hjemmebane». Det kryr av norske flagg og gamle kjente, som gir en ekstra «go». Og jeg hører rykter om at det er meldt snø torsdag, gliser Solberg under forberedelsene i fortsatt snøfattige Sverige.

FORBREDELSER: Petter Solberg og Subaru-teamet gjør bilen klar til Rally Sverige til helgen.
FORBREDELSER: Petter Solberg og Subaru-teamet gjør bilen klar til Rally Sverige til helgen. Vis mer

(NTB)

<B>KRASJET:</B> I VM-åpningen i Monte Carlo ødelag Solberg bilen og måtte bryte.