Petter trosset nervene i Sverige

Banket Henning i duellen.

KARLSTAD (Dagbladet.no): Petter Solberg slo storebror Henning med 3,3 sekunder i samløp på SS1 i Rally Sverige - en 1900 meter lang superspesial.

Forskjellen på de to Solberg-gutta var først og fremst starten, der Henning ble stående igjen mens Petter spant avgårde.

Petter ble nummer tre på fartsprøven, og splittet dermed fire finner på toppen av lista: Toni Gardemeister, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen og Jari-Matti Latvala.

Men på en så kort distanse blir differansene knøttsmå. Så det som telte for Petter var at kroppen og bilen viste god form.

- Dette var faktisk bra. Jeg er veldig fornøyd. Hovedsaken var at ting funka, sier lillebror Solberg.

- Veldig nervøs

Han sier at han var «veldig nervøs» før start. Men det hadde ingenting å gjøre med duellen mot Henning.

- Jeg tenkte ikke engang på at det var han som sto der. Jeg var nervøs for min egen del. Jeg har vært sjuk, og må komme meg i gang, sier Petter.

VAR NERVØS: Petter Solberg sier han var mer nervøs enn vanlig før start, siden han har vært sjuk. Foto: SCANPIX
VAR NERVØS: Petter Solberg sier han var mer nervøs enn vanlig før start, siden han har vært sjuk. Foto: SCANPIX Vis mer

Petter ble bare slått med 0,6 sekunder av vinneren Gardemeister. Og Petter mener han hadde mer å gå på.

- Jeg gjorde en kjempemiss i siste sving, og tapte mye tid der.

Henning Solberg kjørte rett forbi intervjusonen etter løpet.

Verdensmester Sebastien Loeb kvalte motoren på startstreken, og endte åtte sekunder bak Gardemeister. Men Loeb kommer garantert til å klatre raskt på resultatlista utover helga.

Norsk uavgjort

De to andre nordmennene, Thomas Schie og Mads Østberg, kjørte på nøyaktig samme tid. De ligger på delt 11. plass etter åpningsprøven.

- Målet er en poengplass (åtte beste) eller en plass blant de ti, sier Thomas Schie til Dagbladet.no.

Mads Østberg har vunnet årets to første NM-runder foran nettopp Schie, men tør ikke si så mye om mulighetene i Rally Sverige.

Petter trosset nervene i Sverige

- Jeg får begynne med å kjøre, så får jeg heller snakke etterpå. Jeg vet ikke hvordan jeg ligger an i dette selskapet, sier Østberg til Dagbladet.no.

TAPTE BRØDREDUELLEN: Også Henning Solberg har vært sjuk den siste tida, og han ble slått med 3,3 sekunder av broren Petter.