Petter ute av Rally Finland

Kjørte av veien.

JYVÄSKYLÄ / OSLO (Dagbladet.no): Harde dekk sendte nesten Petter Solberg hodestups ut av Rally Finland på den første fartsprøven. På den fjerde gikk det helt galt.

- Vi vet ikke mer enn at han har kjørt av veien. Det er ingen personskader, men han måtte bryte, sier Solbergs manager Jim Carlssen til Dagbladet.no.

Ifølge WRCs offisielle nettside har Solberg ødelagt høyre side av fronten, bare ut to km ut i prøven. Han kunne ikke fortsette.

- Vi hadde ikke for stor fart, men fikk skrens. Jeg trodde det skulle gå bra og at vi bare skulle tape noen få sekunder, sa Solberg til NTB.

Men bilen forsvant ut i grøfta, høyre hjul traff en stein, og styrestaget var ødelagt.

- Jeg er forbannet over all uflaksen, men vil ikke si mer før jeg har roet meg ned, raste Solberg. Så dro han i møte med lagsjefen og kartleseren.

Solberg hadde trøbbel helt fra start i Finland.

- Jeg hadde litt harde dekk tidlig i dag, og var nede i grøfta på første prøve. Men det er sånn som skjer, fortalte Solberg til Dagbladet.no i morges.

Avanserte

Grøftinga gjorde sitt til at Solberg bare fikk 11. beste tid på fartsprøven, og dermed en skral start. På de to neste fartsprøvene kjørte han seg imidlertid opp til en tredjeplass sammenlagt.

Før han kjørte av veien på den fjerde - og mister verdifulle poeng i kampen om VM-tittelen. Før Rally Finland ledet Sebastien Loeb med 17 poeng på nordmannen.

Bilen blir ifølge Subaru-sjefen klar til fartsprøvene i morgen, men det er ikke avgjort om Solberg kjører. Han kan fullføre rallyet, men uten at han er med i konkurransen om VM-poengene.

  • Thomas Alsgaard startet nest sist av de 87 startende. På den første fartsprøven kjørte Alsgaard inn til en strålende 44. plass, 42 sekunder bak Rovanperä.
BÅNN GASS I SKOGEN: Petter Solberg kjørte ut på SS4 i Rally Finland.