Petter ute av Rally Hellas

Demperen gjennomboret panseret.

VAR I TETKAMPEN: Petter Solberg kjempet med finske Mikko Hirvonen om seieren i Rally Akropolis i Hellas, men på SS11 gikk demperen på det venstre forhjulet gjennom panseret. Dermed er tetkampen, og kanskje hele rallyet, over for Petters del. Foto: Louisa Gouliamaki, AFP/Scanpix
VAR I TETKAMPEN: Petter Solberg kjempet med finske Mikko Hirvonen om seieren i Rally Akropolis i Hellas, men på SS11 gikk demperen på det venstre forhjulet gjennom panseret. Dermed er tetkampen, og kanskje hele rallyet, over for Petters del. Foto: Louisa Gouliamaki, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Både Petter Solberg og Mads Østberg er ute av Rally Akropolis i Hellas etter uhell. De to nordmennene lå svært godt an i sammendraget, på henholdvis andre- og fjerdeplass midtveis i rallyet.

Begge fikk trøbbel med demperne på SS11, og klarte ikke å fullføre.

Østberg valgte å bryte før fartsprøven startet. Demperen på venstre bakhjul var ødelagt på foregående prøve, skriver WRC.com.Petter var omkring 20 kilometer inn i den 26,3 kilometer lange prøven da demperen på det venstre forhjulet plutselig slo tvers gjennom panseret.

Han fullførte prøven, men tapte nesten to minutter til Mikko Hirvonen, og er usikker på om det er mulig å fortsette.

- Jeg tror ikke jeg kan fortsette, sier en fortvilet Solberg til WRC.com. - Vi var på en lang rett strekke når «bang!» - den gikk tvers gjennom. Jeg attakerte, vet du. Det er for ille. Virkelig for ille, sier Petter.Begge Citroëns fabrikkførere har også brutt. Først Sebastien Loeb, deretter Daniel Sordo.

Henning Solberg brøt også da han ble forhindret av Sordo, slik at Henning kjørte på samme stein som Sordo hadde truffet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer