Petter ute av Rally Japan

Også VM-lederen har brutt.

Håpet om et lite mirakel endte i grøfta for Petter Solberg (32) allerede første dag i Rally Japan fredag. VM-leder Marcus Grönholm måtte også bryte.

Lillebror Solberg kjørte av veien på femte fartsprøve og skadet girkassen såpass at han måtte stoppe for godt for dagen på transportetappen mot neste fartsprøve.

Subaru-teamet håper å reparere skadene til lørdagens kjøring, men håpet om en plass på seierspallen forsvant for godt med avkjøringen.

Bedre går det med storebror Henning Solberg (34), som ligger på femteplass etter åtte prøver. Ford-føreren kjemper innbitt mot spanske Daniel Sordo, som har 4,4 sekunder til gode på Henning.

VM-leder Grönholm endte trolig hele rallyet med en avkjøring på fjerde fartsprøve. Årsaken var at finnen bommet på notene i en sving og fikk skrens på bilen.

Bilen traff en trestubbe og fikk skader på sikkerhetsburet. Lite tyder på at skadene på bilens viktigste sikkerhetsanordning lar seg reparere i Japan. Dermed har regjerende verdensmester Sebastien Loeb matchball og en gyllen sjanse til å hente inn de fire VM-poengene Grönholm leder mesterskapet med.

Finske Mikko Hirvonen i Ford leder Rally Japan foran landsmannen Jari-Matti Latvala. Loeb er treer, og kun 10,9 sekunder skiller opp til ledelse for franskmannen.

Rally Japan, sesongens tredje siste VM-runde, fortsetter med to korte superspesialprøver fredag, ti prøver lørdag og sju søndag.

SLUTT ETTER FEMTE PRØVE: Petter Solbergs nedtur fortseter denne sesongen. Her i aksjon på japanske veier, så lenge det holdt. Foto: Scanpix/Afp
SLUTT ETTER FEMTE PRØVE: Petter Solbergs nedtur fortseter denne sesongen. Her i aksjon på japanske veier, så lenge det holdt. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

(NTB)

LOEB STYRKER VM-SJANSENE: Sebastien Loeb holdt seg på veien, i motsetning til Grönholm.