Petter ute av Rally Japan

Også VM-lederen har brutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Håpet om et lite mirakel endte i grøfta for Petter Solberg (32) allerede første dag i Rally Japan fredag. VM-leder Marcus Grönholm måtte også bryte.

Lillebror Solberg kjørte av veien på femte fartsprøve og skadet girkassen såpass at han måtte stoppe for godt for dagen på transportetappen mot neste fartsprøve.

Subaru-teamet håper å reparere skadene til lørdagens kjøring, men håpet om en plass på seierspallen forsvant for godt med avkjøringen.

Bedre går det med storebror Henning Solberg (34), som ligger på femteplass etter åtte prøver. Ford-føreren kjemper innbitt mot spanske Daniel Sordo, som har 4,4 sekunder til gode på Henning.

VM-leder Grönholm endte trolig hele rallyet med en avkjøring på fjerde fartsprøve. Årsaken var at finnen bommet på notene i en sving og fikk skrens på bilen.

Bilen traff en trestubbe og fikk skader på sikkerhetsburet. Lite tyder på at skadene på bilens viktigste sikkerhetsanordning lar seg reparere i Japan. Dermed har regjerende verdensmester Sebastien Loeb matchball og en gyllen sjanse til å hente inn de fire VM-poengene Grönholm leder mesterskapet med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.