TILSKUERKAOS: Flere hundre tilskuere prøvde å komme seg inn i målområdet. Det førte til at Rally Bulgarias syvende etappe ble avlyst. Foto: EPA.
TILSKUERKAOS: Flere hundre tilskuere prøvde å komme seg inn i målområdet. Det førte til at Rally Bulgarias syvende etappe ble avlyst. Foto: EPA.Vis mer

Petter vant tre strake fartsprøver

Kjemper om andreplassen i Rally Bulgaria.

||| Den sjuende fartsprøven i Rally Bulgaria måtte avlyses på grunn av for mange tilskuere. På de neste satte Petter Solberg inn støtet.

Flere hundre tilskuere som forsøkte å komme seg til målområdet gjorde at arrangøren ikke kunne garantere for sikkerheten lenger.

- FIA-representanter sier at de aldri har sett en så stor interesse for rally-VM, heter det i en uttalelse fra arrangøren.
Petter Solberg lot ikke hendelsen ødelegge. Han skiftet til hardere dekk, og fikk full klaff på den tørre asfalten. Mens de fleste ventet på regn, satte nordmannen sin lit til tørre veier. Han fikk betalt. Med seier på fartsprøve åtte, ni og ti ble det en perfekt avslutning på dagen. Det har ført Solberg inn i kampen om annenplass for fullt. Sebastien Loeb leder rallyet komfortabelt (45,2 sekunder foran Solberg), men luken opp til Dani Sordo ble stadig mindre i løpet av dagen. Etter SS10 er det bare 4,7 sekunder mellom de to. Allerede etter seier på SS8 slo Solberg fast at han «er tilbake i kampen om annenplass». To nye fartsprøveseire gjorde det inntrykket enda sterkere. Loeb, som ble toer på SS9 og SS10, kjørte på mykere dekk, mens Dani Sordo kjørte med en blanding.

Henning Solberg, som kjører en S2000-bil, ligger på tiendeplass i rallyet.
(NTB)