ET FORBILDE: - Han var mitt forbilde for noen år siden, da jeg ikke hadde kommet så langt jeg er i dag, sier Calle Halfvarsson til Dagbladet. Svensken sier tonen er god mellom ham og rivalen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ET FORBILDE: - Han var mitt forbilde for noen år siden, da jeg ikke hadde kommet så langt jeg er i dag, sier Calle Halfvarsson til Dagbladet. Svensken sier tonen er god mellom ham og rivalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Petter var et forbilde

- Jeg tror ikke han har noe i mot meg, sier Calle Halfvarsson til Dagbladet.

SEISER ALM (Dagbladet): Calle Halfvarsson er en av Petter Northugs hakkekyllinger.

- Calle lever i en drømmeverden, pleier Petter å si når den beste svenske skiløperen denne vinteren prater om mulighetene til å gå helt til topps, kanskje vinne et VM-gull i hjembyen Falun.

Slikt ler Calle Halfvarsson av. Han synes faktisk den verbale fighten med Petter er ganske morsom, og han vet godt at det ikke ligger noe vondt bak.

Eller?

- Jeg har i alle fall ingen verdens ting i mot Petter. Og jeg tror vel ikke han har noe i mot meg heller. Vi sier hei når vi møtes og tonen oss i mellom er god.

Var et forbilde - Uansett hvordan Petter er og hva han finner på å si, ingen kan komme bort fra at han er en fantastisk skiløper på sitt beste. Er han er forbilde for deg?

- Nja, han har jo egenskaper som en skulle ønske en hadde hatt selv. Det er klart. Men forbilde? Han var det for noen år siden, da jeg ikke hadde kommet så langt som jeg har i dag, sier Halfvarrson til Dagbladet.

Sprinten beste sjanse Og Halfvarsson har faktisk kommet et godt stykke. I Johan Olssons skadefravær har han vært svenskenes klart beste i vinter, og er en klar medaljekandidat i VM. At mesterskapet går i hjembyen Falun legger ingen demper på motivasjonen. Snarere tvert i mot.

- Om jeg klarer å ta en medalje i min hjemby hadde det vært stort. Om det i tillegg skulle bli et gull ville det vært helt fantastisk. En drøm som jeg har hatt lenge.

- Men ærlig talt, mot den norske lagmaskinen, er det mulig å drømme om gull?

- Selvsagt. Men visst er Norge sterke. Petter er skikkelig i gang, Martin har vært best i hele vinter. Og bak det er det mange som kan levere gode prestasjoner. Det er klart det blir tøft, men selvsagt er det mulig å slå dem.

- Jeg har hatt gode treningsdager i lang tid nå, og har vært frisk hele tiden. Det er nøkkelen til å lykkes det.

- På hvilke distanser har du størst muligheter?

- Selv tror jeg at jeg har den beste individuelle sjansen på sprinten.

- Det er VMs første øvelse. Det skulle tatt seg ut om Sverige vant den gullmedaljen?

- Ja du, skulle ikke det være bra?