Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Petter var ikke skuffet eller uenig

Djupvik avviser at Northug måtte nektes start på 15-kilometeren.

GOD FØLELSE: Etter jubeldager som i går, er det ikke lett å be Petter Northug om å slappe av. Det skal han imidlertid gjøre mens de andre går 15-kilometer klassisk i morgen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GOD FØLELSE: Etter jubeldager som i går, er det ikke lett å be Petter Northug om å slappe av. Det skal han imidlertid gjøre mens de andre går 15-kilometer klassisk i morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Og da venter vi bare på fjerdemann, som selvfølgelig er Petter ... Eliassen, sa pressesjef Otto Ulseth i en forsøksvis morsomhet da det norske laget til morgendagens 15 kilometer klassisk ble presentert i morges.

For etter gårsdagens jubeldag med gull på fellesstart med skibytte, var en knallsterk Petter Northug plutselig interessert i å gå også i morgen, og utover kvelden ble det spekulert heftig i om Northug faktisk ville prøve å gå seks distanser i VM.

Men etter en samtale med landslagsledelsen lot meråkeringen fornuften bestemme.

- Petter var ikke skuffet og uenig, dette hadde vi diskutert tidligere. Alle utøvere som er i form syns det er artig å konkurrere, men da vi fikk snakket gjennom dette og tenkt gjennom hva som kommer, var han enig i det, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

- Var det en vanskelig vurdering?

- Jeg syns egentlig ikke det var så vanskelig. Femmila henger veldig høyt for Petter Northug, og vi har også veldig store planer om å være med og kjempe på stafetten. Da vurderte vi det dithen at belastninga for Petter blir best om han ikke gaper over for mye, sier Djupvik.

Medaljer er målet
Til start i morgen stiller dermed Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Petter Eliassen og Sjur Røthe, sistnevnte etter en oppløftende klassiskdel i går.

- Det er veldig lærerikt å være med, og jeg syns det var veldig artig i går. Det er vanskelig å si hva jeg kan få til i morgen. Klassiskformen er veldig bra, jeg har en 24. plass i v-cupen i år, så jeg får prøve å forbedre den, sier Røthe.

Det er imidlertid Rønning og Sundby som må regnes som Norges medaljekandidater. Førstnevnte har kommet til VM-leiren først nå, og ser fram til å komme i gang med mesterskapet.

- Det var utrolig artig dag i går, veldig inspirerende for meg også. Får jeg til et knalløp og jeg føler meg bra, vil jeg være fornøyd. Medalje i Holmenkollen er jo målet, men man må treffe med både ski og form. Det er mange som kan ta medaljer her, sier Rønning.

- Jeg sleit litt med å få sove i går jeg også, jeg både gleder meg og gruer meg. Drømmen er selvfølgelig gull, men går jeg mitt livs løp og tar bronse vil jeg være utrolig fornøyd med det. I VM er det pallplass og medaljer som gjelder, sier han.

Sundby vil tilbake til universitetsplassen
Martin Johnsrud Sundby overbeviste med femteplass på fellesstarten, men vil helst et hakk opp til på podiet etter morgendagens øvelse.

- Jeg sto på premieseremonien der i går, og det så jo veldig spennende ut å være litt høyere opp. Jeg har lyst til å oppleve den plassen igjen, sier han.

- Hvem blir de tøffeste konkurrentene i morgen?

- Jeg syns Daniel Rickardsson ser sterk ut. Han trøkket til bra i går, men hadde elendig glid. Når Lukas Bauer står over en sånn fellesstart som i går, tyder det også på at han blir vanskelig. Flere svensker ser farlige ut, Johan Olsson er på gang, og tyskerne har faktisk også kommet i bra form. I tillegg kommer en haug med russere. Jeg tror 15 løpere kan vinne, sier Martin Johnsrud Sundby.

For Petter Northug blir det to hviledager nå, før han igjen skal kjempe om medalje med Ola Vigen Hattestad på onsdagens lagsprint.

- Vi jakter på edlest mulig metall, og da må vi vurdere sannsynligheten for det når vi tar ut laget, utdyper sportslig leder Vidar Løfshus om hvorfor Northug spares nå.

- Vi vurderer sjansen for at Petter skal ta et edlere metall som større på lagsprinten enn den er på 15 kilometer klassisk, sier Løfshus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling