Petter vil bli historisk

Vinner Petter Solberg tre av de fire siste VM-rallyene, vil han bli historisk med sju seirer i samme sesong. Uten at det betyr at han vinner VM sammenlagt.

CARDIFF (Dagbladet): Men Petter innrømmer at han slett ikke har gitt opp tanken på å bli sammenlagtmester, etter å ha vunnet en av de mest spennende rallyduellene noensinne.

Petter Solberg og Phil Mills gjorde et hattrick og vant Rally Wales GB for tredje år på rad. Selv om han bare tok inn to poeng på sammenlagtleder Sébastien Loeb og Citrten, og ligger 28 poeng bak, har han ikke gitt seg.

-  Det er fire rally igjen. Sardinia kan vi vinne. Australia vant vi i fjor, og der kan vi vinne igjen. Corsica vant jeg i fjor, men dette rallyet var annerledes da, men det er ikke umulig. Jeg gir aldri opp, uansett hvor mørkt det ser ut, og ting kan skje. Jeg har mistet fire seierer i år, blant annet i Mexico, Argentina og Kypros, der skulle vi ha vunnet. Jeg har gjort feil, og vi har ikke hatt nok testing. Men alt kan skje, sier Solberg.

Han vil gjerne sette ny rekord i antallet rally vunnet på en sesong. Men han kan vinne alle de fire neste rallyene uten å bli verdensmester. For dersom Loeb tar andre-, tredje-, fjerde- eller femteplasser, tar ikke Petter nok innpå til å ta inn de 28 poengene han ligger bak. Loeb må bryte flere av de gjenstående rallyene.

Ble sur

Petter avgjorde Rally Wales ved å kjøre umenneskelig - eller overmenneskelig - fort de siste 12 kilometerne på nest siste etappe.

-  Jeg fikk split-tida fra Phil, og ble sur da jeg hørte at jeg hadde tapt 3,7 sekunder til Loeb. Jeg tenkte «OK, let's go», og ga absolutt alt. Jeg heiv inn et gir til, kjørte over store steiner, og prøvde å ta tid overalt, og det gikk bra. Man kan ta inn mye tid på tekniske partier, og alt er mulig bare man tror at det kan gå, sier Solberg til Dagbladet.

-  Jeg gleder meg til å se den kjøringa på opptaket fra kameraet i bilen. Det mest utrolige er at Phil leser notene som om han var på søndagstur, mens jeg tar enorme risker og kjører langt over grensa, fortsetter han.

-  Vi har kjørt over grensa av det trygge i to dager nå, og det har vært veldig, veldig tøft. Men jeg kan ikke vise tvil eller redsel i stemmen eller med kroppsspråk. Det smitter over på føreren, sier kartleser Mills.

Hater andreplasser

Heller ikke Sébastien Loeb trodde det var mulig da han hørte det etter fullført etappe. Han ledet i 17 etapper på rad, så tapte han 12 sekunder på 10 kilometer. Dagen før tapte han ett sekund på 120 km.

-  Jeg forstår ikke hvordan vi har tapt så mye. Vi gjorde ingen feil og kjørte fort, sa Loeb etter den nest siste etappen.

Tallenes tale er helt utrolig: Etter å ha kjørt 380 kilometer på tre dager, lå Petter Solberg 7,2 sekunder bak Sébastien Loeb. Ti kilometer seinere ledet han rallyet med 5,7 sekunder. De siste 10 hadde han en gjennomsnittsfart 3-4 km/t raskere enn Loeb.

-  Dette er den hardeste og beste duellen jeg noensinne har vært med på. Sébastien er veldig god, og det var en helt utrolig fight. Det er slik rally bør være, med sekundstrid og avgjørelse på siste etappe. Det er slike dueller som får fram det aller beste i meg, selv om nervene ligger utenpå meg. Jeg hater å bli nummer to, sier Solberg.

 Henning Solberg ble nummer 11, 19.56 minutter bak Petter, men var fornøyd med å fullføre løpet tross mange vanskeligheter. Henning røk en turboslange lørdag etter utforkjøring, tapte mye tid, og fikk ekstra tidsstraff.

TRIUMFFERDEN: Den suverene vinneren av Rally Wales, Petter Solberg, jubler etter å ha tatt sin tredje strake seier på rad i dette rallyet. Etter seieren lovet Solberg å ikke gi opp kampen om VM-tittelen.