- Petter, vil du bli svensk?

Skuffa svenske håper Northug skifter statsborgerskap.

VIL DU BLI SVENSK? Petter Northug gliste stort da Expressen ga ham de nødvendige papirene til å søke om svensk statsborgerskap. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VIL DU BLI SVENSK? Petter Northug gliste stort da Expressen ga ham de nødvendige papirene til å søke om svensk statsborgerskap. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Svenskene gikk av skaftet da Petter Northug ydmyket Marcus Hellner på stafetten, og SVT-ekspert Jonas Karlsson gikk lengst da han kalte VM-kongen for «en gris».

Men svenskene hater ikke Northug. Egentlig liker de ham ganske godt.

«Vi liker ham veldig godt. Vi er glad i Petter, i skjul. Og vårt aller største ønske er at han skal være svensk», skriver Expressen-journalist Ludvig Holmberg i en kommentar i dagens Dagbladet.

- Vil du bli svensk? Da Expressen møtte Northug etter femmilsbragden i går, ga de ham de nødvendige papirene til søknaden om svensk statsborgerskap.

- Det var mange sider, sa Northug og bladde litt i arkene.

- Jeg får ta det med meg hjem og fundere litt på det, sa VM-kongen.

- Du er åpen for et bytte?

- Haha, kanskje til 2014? Da er det jo VM i Falun. Jeg skal tenke på det, sa Northug som sier han skal diskutere det etter sprinten i Stockholm 16 mars.

GULLGUTT: Northug viser frem sine 3 gull og to sølvmedaljer på Soria Moria søndag kveld. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GULLGUTT: Northug viser frem sine 3 gull og to sølvmedaljer på Soria Moria søndag kveld. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Vi får vel sette oss ned og diskutere. Det får bli et møte på slottet med kongen 16 mars, sier Northug og gir papirene til pressesjef Otto Ulseth.

Ubestridt VM-konge Northug ble den ubestride VM-kongen med sine tre gull og to sølvmedaljer.

- Jeg er glad, og lettet, for at mesterskapet er over og at det gikk så bra for meg og laget. Det var store forventninger på oss, men vi lykkes og gjør et vanvittig bra VM, sa Northug ifølge Expressen.

Han innrømmer at han har merket det vanvittige forhåndspresset.

- Det presset jeg får fra dem rundt meg biter ikke like sterkt som det mitt eget hode vil. Det verste presset er alltid det jeg legger på meg selv. Det er nesten for jævlig at det ligger der, sa Northug til Dagbladet i går.