Petter vil ha Ådnes OL-gull

Petter Andersen (28) seiler opp som Ådne Søndråls argeste konkurrent foran OL i Salt Lake City. Nå har han funnet gullresepten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går vant han 1500 meter med klar margin i allround-EM. Tre dager etter 28-årsdagen føyk Petter Andersen inn til 1.49,73 og ny banerekord på EM-banen i Erfurt. 1,77 sekunders margin på toeren er bra, selv om verdens beste 1500 meterløpere ikke er på plass.

ASK-løperen vet at det ikke er mange som hadde slått ham.

- Jeg er i verdenstoppen. Nå gjelder det å klare å holde på formen, sier Andersen.

Teknikk-trøbbel

Tidligere denne uka sleit Andersen med teknikken, men etter en prat med landslagssjef Geir Karlstad og landslagstrener Mikkel Stølen var pallen neste stopp.

- Petter gikk et kjempeløp etter å ha fått på plass teknikken, sier Karlstad.

Men det er flere smådetaljer som må på plass før OL, blant annet å tore mer. Å spisse knærne litt mer på langsidene. Å bli tryggere på hvordan han treffer svingene. Det betyr mer trening. Selvsagt med lagkompis og regjerende OL-mester Ådne Søndrål.

- Vi skal nok trene mye sammen framover, men det er noe vi må gjøre hver for oss også, sier Andersen, som kommer til å «bruke» Ådne fram mot Salt Lake City-lekene.

Toer

- Jeg spør om råd hele tida. Han har jo veldig god erfaring på det jeg ønsker å bli best på, sier 28-åringen til Dagbladet.

Søndråls drøm er å avslutte sin skøytekarriere med nok et OL-gull på 1500 meter. Nå er det bare en drøy måned igjen til drømmen skal realiseres, og en lagkamerat er blitt en av hans argeste konkurrenter.

Petter Andersen er toer i EM-sammendraget etter tre distanser, men faller nedover på lista etter dagens 10.000 meter. Målet er en plass blant de 12 beste.

  • Medaljekandidat Eskil Ervik har hatt et skuffende EM, men håper på en plass blant de seks beste sammenlagt. Det betinger et godt milløp i dag.
<B>SUVEREN:</B> Petter Andersen vant gårsdagens 1500-meter med klar margin til neste mann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer