- Petter vil nok bruke tilbudet minst

Men nå får han også mental trener - enten han vil eller ikke.

TAR GREP: Petter Northugs trener, Morten Aa Djupvik, mener det er noe å hente på den mentale biten. 
Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
TAR GREP: Petter Northugs trener, Morten Aa Djupvik, mener det er noe å hente på den mentale biten. Foto: Anders Wiklund / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Marit Bjørgen og langrennsjentene har hatt stor suksess med å innlemme mentale trenere i laget. Nå følger gutta etter.

- Dette handler først og fremst om at vi ønsker å optimalisere alle deler rundt laget maksimalt fram mot VM på hjemmebane, sier trener Morten Djupvik om det ferske samarbeidet med Erik Larsen.

Larsen arbeider som mental trener både for idretten og for næringslivet, og den tidligere soldaten er nå også engasjert av herrelandslaget i langrenn.

- Fysisk mener jeg vi har gjort en meget solid jobb og er godt rustet for vinteren. På den mentale biten kan det fortsatt være noe å hente, selv om dette er individuelt, sier Djupvik til Dagbladet.

Massivt trøkk
Å hente inn en mental trener begynner å bli svært så vanlig i toppidretten, og er også et område Olympiatoppen prioriterer sterkt. Marit Bjørgen og Therese Johaug har begge tidligere sagt at hjelpen de har fått gjennom denne treninga har vært uvurdelig for dem.

Nå kommer altså gutta etter.

- Larsen skal jobbe både opp mot laget, mot den enkelte løper og mot meg, sier trener Djupvik til Dagbladet.

- VM i Holmenkollen blir ei heksegryte ingen av løperne trolig har vært i nærheten av før. Oppmerksomheten blir enorm og presset stort. Det gjelder å være maksimalt rustet. Ikke bare fysisk, men også mentalt, sier Djupvik.

- Om fysikken, skiene og alt ellers er i orden, kan det likevel straffe seg hardt om ikke hodet er på plass når gutta står på startstreken i Kollen, sier Djupvik.

- Jeg ser på dette som en forsterkning av støtteapparatet vårt.

Også Northug
Petter Northug har tidligere uttalt at han ikke ser noe behov for noen mental trener.

- Han er vel kanskje den som kommer til å benytte dette tilbudet minst. Petter kunne nesten vært mental trener selv med det ekstreme foukset og den jernkontrollen han har.

-Men også Petter Northug er med i aktivitetene som er rettet mot laget, sier Djupvik.