Petter vil spille flanke

SOUTHAMPTON (Dagbladet): Southampton- Sheffield Wednesday 2- 3. Petter Rudi opplever glade dager i Wednesday. Laget var «helt borte» da han kom, og i går fikk de sin tredje seier. - Jeg er i kjempeform, og opplever faktisk at jeg trives suverent flanken, sier Petter til Dagbladet.

Beskjeden går rett hjem til Egil Olsen. For nå har Petter gitt opp kampen om Kjetil Rekdals plass sentralt på midtbanen. I VM vil Petter Rudi spille der han er best: På flanken.

Petter har lenge trodd at midten er rett plass for hans fotballferdigheter på Drillos. Nå spiller moldenseren suverent på kanten. Og der vil han bli.

- Jeg får tid og rom, og jeg blir sentral i spilleoppbyggingen. Det spiller ingen rolle for meg om jeg er på høyre eller venstre flanke på midtbanen, sier Petter.

I går var Petter Rudi virkelig god. I 1. omgang var han kanskje banens beste spiller. Han tok seg en liten pause da Southampton gikk opp i ledelsen, før han kom voldsomt tilbake mot slutten av kampen.

- Han var ikke akkurat dårlig, han høye der framme, smiler og ler «Big Ron» Atkinson og tenker på Petter.

Og den karismatiske manageren får ros i retur av en opplagt og positiv Petter Rudi:

- Den beste manageren jeg har hatt. Han er utrolig flink til å motivere spillerne, og det er deilig å oppleve medgang, sier moldenseren.

Planleggeren

  • Sheffield Wednesday har en egen statistikk i Southampton. Laget har ikke tapt der siden 1970, og i går hadde laget den flaksen og dyktigheten som skulle til.
  • Det ble stille på banen da Peter Atherton satte ballen i mål for bortelaget etter 26 minutter. Etter scoringen hadde Wednesday full kontroll.
  • Åtte minutter seinere scoret Carlton Palmer hjemmelagets andre mål. Kanskje var skuddet ment som et innlegg, men det gikk inn.

Petter Rudi var spilleren som regisserte det meste for Wednesday. Rudi og Di Canio var utvilsomt spillerne som hadde ballen mest, og som forsøkte å skape noe når de hadde den.

Southampton gikk ut i tusen etter hvilen, og etter bare to minutter utliknet David Hirst på et kanonskudd fra 16 meter.

- De presset fryktelig. Jeg fikk helt bakoversveis, men heldigvis tok vi oss sammen. Dette er faktisk den morsomste kampen jeg har spilt siden jeg kom til England, sier Rudi.

Våknet

Southampton kunne da avgjort kampen, men det nærmeste laget kom var et stangskudd fra Kevin Davis. I stedet sovnet hjemmelaget, og samtidig våknet «italienerne» Rudi og Di Canio.

Først slo Di Canio en utrolig pasning til innbytteren Wayne Collins, som utliknet. Og så scoret han selv et kjempemål åtte minutter før full tid og avgjorde kampen.

- Hvilket mål! En kjempescoring. Han driblet av keeperen to ganger, og jeg var faktisk nervøs for at han skulle vente for lenge, sier Petter.

Paulo Di Canio sier til Dagbladet at laget er bra, og at selvtillitten er tilbake i laget.

- Vi satser på FA-cupen, og i tillegg bør vi satse på å komme oss til UEFA-cupen, sier Di Canio.

  • Petter Rudi er litt mer jordnær, og sier at Wednesday må sette seg nøkterne mål og se på alt annet som en bonus.

- Vi skal holde oss i Premiere League, og vinner vi noe er det bare et stort pluss, sier Petter.