Petter vil vinne i sitt «andre hjemland»

- Jeg tenker bare på seier, sier Solberg før Rally Japan.

Petter Solberg snakker i store ord før Rally Japan neste uke.

- Jeg tenker bare på seier, sier han.

Solberg stortrives i Japan. Han vant den første utgaven av Rally Japan i 2004 og er siden blitt feiret som en helt hver gang han kommer til Subarus hjemland.

- Rally Japan er en spesiell konkurranse for meg. Min melding til Subaru- og rallyfansen i Japan er følgende: Gled dere til dette rallyet! Vi har byttet fokus til grusrallyer foran Japan og Storbritannia, og utviklet innstillinger som vil få det beste ut av bilen, sier han i en pressemelding fra Subaru.

Rallyet skal fortsatt kjøres på Hokkaido, men det er flyttet fra Obihiro til Sapporo, og fartsprøvene blir dermed helt nye.

- Selv om alt er nytt, er det er fordel for meg at jeg har vært i Japan så mange ganger. Japan er mitt annet hjemland, sier Solberg.

- Japanske rallyfans er så entusiastiske, og dette blir et veldig viktig rally både for Subaru og for meg. Jeg vet vi kommer til å få kraftig støtte.

Også teamkollega Chris Atkinson er optimist foran rallyet som kjøres neste helg. Det skal kjøres 29 fartsprøver i løpet av tre dager.

VIL TIL TOPPS I JAPAN: Petter Solberg satser alt på seier i Japan neste uke. Foto: EPA
VIL TIL TOPPS I JAPAN: Petter Solberg satser alt på seier i Japan neste uke. Foto: EPA Vis mer

- Vi reiser til Japan med en ny bil og høye forventninger til det som er vårt hjemmerally, sier teamsjef David Richards.

Rally Japan har vært arrangert fire ganger og er vunnet av fire ulike førere fra fire ulike lag. Petter Solberg håper å bli den første med to seirer.

(NTB)

Petter vil vinne i sitt «andre hjemland»