Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petters hest tatt i doping

Nå kommer millionkravene.

Ni av ti B-prøver tatt av galopphester på Øvrevoll var positive.

Nå har Norsk Jockeyklub sendt ut brev til hesteeierne og forlangt tilbakebetaling av 1,1 millioner kroner i premiepenger.

De offisielle premielistene er også endret slik at hestene som er tatt for doping er slettet fra listene og premiene og premiesummene nå går til andre eiere.

- I realiteten er det snakk om en omfordeling av premiepengene. Det er helt klart at hestene har startet på tvers av reglementet. De er følgelig fratatt sine premier, og brev er sendt ut til eierne, opplyser Peter M. Buraas, direktør i Norsk Jockeyklub, til NTB.

Ni av ti B-prøver var positive, og saken sendes nå over til voldgiftsretten, som har møte allerede torsdag.

- Det første den skal gjøre er å ta stilling til sin egen habilitet i og med at vårt miljø ikke er så veldig stort. Så skal saken tas videre derfra, sier Buraas.

Voldgiftsretten kan vedta bøter og/eller inndraging av lisensen for kortere eller lengre perioder, noe som er skjedd i lignende saker i Tyskland, England og Brasil.

- Jeg er hellig overbevist om at det ikke er noen som har drevet med bevisst doping. Det er ingen logikk, noe mønster eller noen sammenheng i dette, sier Buraas.

DOPTATT: Petter Solberg (t.h.) fikk Ihla Grande av Subaru-imortør Nils Petter Gill etter at han vant rally-VM i 2003. Foto: Scanpix
DOPTATT: Petter Solberg (t.h.) fikk Ihla Grande av Subaru-imortør Nils Petter Gill etter at han vant rally-VM i 2003. Foto: Scanpix Vis mer

Stortrener Wido Neuroth er hardest rammet. Han har seks av hestene som er tatt. Funny Legends eiere mister hele 598.000 kroner. I eierpapirene der er også Terje Finnbråten - styreleder i Norsk Jockeyklub.

Petter Solberg fikk en halvpart i hesten Ihla Grande. Den har også konkurrert med ulovlige stoffer i blodet. 100.000 må tilbakebetales.

I deler av galoppmiljøet hviskes det fortsatt om en sabotasje - at hestene er tilført ulovlige stoffer av én og samme person.

Andre snakker om at galoppørene kan ha fått i seg stoffene via ftret.

(©NTB)