Petters nedtur har gitt lillebror Tomas en opptur

For i år må mellomste bror Northug få resultater på landslaget.

HENGER MED DE BESTE: I år klarer Tomas Northug å kjempe med Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal om å vinne på treningene med sprintlandslaget. Det klarte han ikke i fjor, og derfor tror Tomas at han endelig skal lykkes med å ta en pallplass i verdenscupen denne sesongen. Her er han på dagens trening i Val SenalesFoto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
HENGER MED DE BESTE: I år klarer Tomas Northug å kjempe med Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal om å vinne på treningene med sprintlandslaget. Det klarte han ikke i fjor, og derfor tror Tomas at han endelig skal lykkes med å ta en pallplass i verdenscupen denne sesongen. Her er han på dagens trening i Val SenalesFoto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL SENALES (Dagbladet): Tomas Northug (24) slo igjennom med et brak da han kvalifiserte seg til sprintfinalen i Stockholm på tampen av 2013-sesongen. Dét, sammen med gode resultater i skandinavisk cup, sikret den tidligere juniorverdensmesteren i sprint en plass på verdens beste sprintlandslag forrige sesong.

Men det ble egentlig bare en nedtur for Tomas. Mye sykdom og trøbbel endte med en tiendeplass fra Asiago som sesongbeste. I idylliske omgivelser i italienske alper jobber han nå knallhardt for å revansjere seg på landslaget.

- Ja, det sto jo litt på stedet hvil i fjor. Jeg kom inn på laget og så løfta jeg meg egentlig ikke noe særlig. Resultatene var de samme, og det var ikke det jeg ønsket da jeg kom inn på et sprintlag. Kanskje ble jeg litt for passiv og forsiktig på treningene når jeg var med den gjengen som jeg var med, sier Tomas til Dagbladet.

- Nå føler jeg at jeg har skrudd om litt mentalt for å være med og på hugget på trening, og det føler jeg har gjort meg sterkere.

Operasjon løste sykdom I tillegg har han operert bihullene sine. Sykdom har satt Tomas ut av spill fryktelig mange ganger de siste årene. Også i fjor. Operasjonen i mai ser ut til å ha vært riktig medisin for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer