Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petters russiske håp våknet med 38,6 i feber

Northug får ikke samarbeidet med Legkov.

MÅ KLARE SEG ALENE: Petter Northug må gå alene i sporet på 25-årsdagen i dag. Han håpet å samarbeide med Alexander Legkov (t.v.) som skulle startet ti sekunder bak ham, men russeren våknet med feber i dag og har trukket seg fra Tour de Ski. Foto: Bor Slana, Reuters/Scanpix
MÅ KLARE SEG ALENE: Petter Northug må gå alene i sporet på 25-årsdagen i dag. Han håpet å samarbeide med Alexander Legkov (t.v.) som skulle startet ti sekunder bak ham, men russeren våknet med feber i dag og har trukket seg fra Tour de Ski. Foto: Bor Slana, Reuters/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug øynet et håp om å hente inn tredjemann Marcus Hellner og nærme seg lederen Dario Cologna på jaktstarten i dag.

En del av planen var å få hjelp av russiske Alexander Legkov. Den hjelpen får han ikke, etter at Legkov våknet med 38,6 graders feber i dag, og har trukket seg fra touren.

Northug går ut 31,3 sekunder bak Hellner på dagens 35 kilometer lange jaktstart. 9,9 sekunder bak Northug skulle Legkov startet.

- Hvis Legkov er litt småsur og jeg fortsatt er litt småforbanna kan vi gå fort sammen, sa Northug etter gårsdagens sprint.

- Svært avgjørende Uten denne muligheten blir det langt tøffere for Northug å oppnå ønsket sitt på 25-årsdagen: Å gå seg opp på pallen i Tour de Ski-sammendraget.

- Dette er svært avgjørende. Du trenger en å gå sammen med når du skal hente inn så mye. Og Legkov er kanskje den beste fartsholderen av alle, sier Dagbladets kommentator Esten O. Sæther.

Skal det lykkes for Northug må han dermed ha maks klaff alene i sporet i Cortina d'Ampezzo.

Hellner vil ha Petter-hjelp Men kanskje blir det ikke så håpløst å hente inn Hellner. Svensken ser seg nemlig også bakover med tanke på drahjelp. Og når Expressen spør om han ikke frykter at Northug ikke er spesielt kjent for å være noen trekkhund, sier Hellner:

- Sånn situasjonen er nå, tror jeg ikke engang jeg trenger å si fra.

Northug lover også via den svenske avisa at han vil gjøre sitt for å kjøre inn forspranget til Cologna.

- Ja. Jeg er klar, sier Petter.

Nestemann på startstreken blir dermed kanadiske Alex Harvey, som starter 17 sekunder bak Northug.

Legkov har etter all sannsynlighet blitt smittet av romkameraten Ilija Tsjernousov, som trakk seg fra touren tidligere denne uka på grunn av sjukdom, melder Tour de Skis offisielle nettside.

Nå skal Legkov til legesjekk i Davos før han reiser hjem til Russland.

• Følg jaktstarten direkte i vårt langrennsstudio fra kl. 11.45

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling