Petters sanne ansikt

PETTER SOLBERG (29) vant Folkets idrettspris i fjor - etter én VM-runde-seier i rally. Det blir spennende å se hvor mange stemmer han får i år, etter fire rundeseirer og VM-tittelen sammenlagt!

Selv den firedobbelte olympiske mesteren Ole Einar Bjørndalen nådde ikke opp i konkurransen med Rally-Petter i fjor. Så en kan saktens spørre seg: Hva er det med Solberg som gjør at han står så høyt i kurs hos alle nordmenn? Mannen i den blå Subaruen er like godt likt av fnisete tenåringsjenter som bestemødre på Vinstra. Det er noe mer rundt Petter. De som har sett de rørende jubelscenene i målområdet etter at Solberg sikret seg VM-tittelen i Wales 9. november, glemmer det sikkert aldri. Det var et slikt øyeblikk vi ser altfor sjelden: at folk våger å leve ut all sin lykke.

Gikk bananas For vi snakker ikke om et par beskjedne smil og noen høflige nikk. Jeg tror det er riktig å si at Petter Solberg i pur seiersglede gikk bananas! Og jeg er redd for at en gjenfortelling av showet ikke vil yte mesteren rettferdighet. Det vil dessuten kreve for stor plass. Jeg må simpelthen vise til TV-bildene. Men det var en sånn idrettsglede undertegnede aldri har sett maken til. Og etter å ha sett det er det ingen som kan komme og si at mangemillionæren fra Spydeberg kjører bil for pengenes skyld. Penger gjør deg ikke glad. Tar jeg ikke feil, sanker Solberg flere tusen stemmer i Folkets idrettspris bare på det nevnte showet.

Petter Solberg

Alder: 29
Bosted: Monte Carlo
Arbeidsgiver: Subaru
Sivilstatus: Gift med Pernilla Solberg, pappa til Emil (2)
Meritter: Verdensmester i rally 2003, fem rundeseiere i VM.

Stem på Petter: Send FOLKETS IDRETT 10 til 1937 (kr. 3 per melding) eller stem her.

Dobbeltseier Men kanskje morsomst av alt: Petter fikk sølvvinneren - Citroën-føreren Sebastien Loeb - til å posere sammen med seg på panseret til vinnerbilen. Der sto det jaggu meg en Citroën-mann med henda i været oppå en Subaru! Snakk om dobbeltseier. Det var også en klar hjemmeseier da 7000 i ei bygd med 4700 innbyggere hyllet verdensmesteren på torget i Spydeberg etter triumfen. Og Petter lot tårene trille foran dem alle sammen. Han har bare ett ansikt: det sanne.

Tid til alle Programmet i en VM-runde er svært tett. Fra Petter drar seg opp av senga i 05-tida til han stuper i seng ved 23-tida, går det i ett. Men selv om teamet helst ser at han slapper av mellom fartsetappene, finner Subaru-føreren tid til alle som vil ha en bit av ham. Av og til må kartleser Phil Mills nesten dra Petter inn i bilen igjen. Og her tror jeg vi rører ved kjernen til Petter Solbergs voldsomme popularitet: Hans sprudlende entusiasme er smittende, og han har en egen evne til å spre positivitet og glede rundt seg. Han er ikke redd for å vise følelser og er opptatt av at folk rundt ham skal ha det bra. Her er det ingen falsk mimikk. Bare 100 prosent Petter Solberg.

Gi din stemme.

100 PROSENT SOLBERG: Petter Solberg gir alltid av seg selv. Her har han rallygullet halvveis i lomma i Cardiff i Wales 8. november.