Petters seks suksess-bud

Petter Solberg (29) er langt unna teten i Monte Carlo, men sikter likevel mot en pallplassering i rallyåpningen. Hans seks bud forbyr ham å tenke annerledes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MONACO (Dagbladet): Foran dagens fire avsluttende fartsprøver har Solberg nesten to minutter fram til en pallplassering. Opp til den suverene lederen Sebastien Loeb skiller det tre og et halvt minutt.

Hvis vi legger Loebs snitthastighet på siste fartsprøve til grunn - 83,7 km/t - vil det si at Solberg er hele 4,9 kilometer bak den franske Citroën-føreren.

Og til tross for at han tapte sekunder i hele går, oppsummerte den norske Subaru-føreren gårsdagen slik:

Seks bud

- Det har gått bra, uten for store problemer, så jeg er fornøyd. Jeg kan ikke ta i mer enn jeg gjør nå for å komme helskinnet til mål, men likevel er det fortsatt mulig å få en pallplass. De foran meg kan kjøre ut eller ta feil dekkvalg. Dette er ikke over, det kan jeg love deg. Alt kan skje, sier Solberg til Dagbladet.

Spydeberg-mannens seks læresetninger

Avansementet fra sjette til femteplass i går skyldtes nettopp at Carlos Sainz måtte bryte. Petter peker på seks bud han alltid jobber ut fra for å forklare den usvikelige troen på suksess.

1. - Jeg gir aldri opp. 2. - Jeg skal være positiv. 3. - Jeg klager minst mulig. 4. - Jeg skal ha det moro. 5. - Jeg er tålmodig. 6. - Alt er mulig, uansett hvor mørkt det ser ut.

God avkastning

- Du kommer ingen vei med å være negativ og sur. Man må se lyst på mulighetene. Være offensiv. Jeg er sulten på suksess. Ingen må tro at jeg slår meg til ro med å ha blitt verdensmester. Jeg vil vinne igjen. Og igjen, forklarer Solberg.

Mottoene han lever etter ga god avkastning i fjor. Da sikret han VM-gullet på sin vilje til å fighte for hvert eneste VM-poeng som deles ut:

Spydeberg-mannen var sjuk under VM-runden i Tyskland i slutten av juli, men febersyk kjempet han seg gjennom tre tunge dager. Han satt igjen med 8. plass og ett VM-poeng.

Og nettopp ett poeng var det Petter Solberg slo VM-toer Sebastien Loeb med i sammendraget. Med ett poeng mindre ville Solberg i fjor tapt VM-gullet til Loeb.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer