- Pettersen gir seg

Leder landslaget for siste gang lørdag.

Etter det NTB erfarer leder Gunnar Pettersen (52) håndballandslaget for siste gang mot Ukraina lørdag.

Norges håndballherrer leder med sju mål foran returoppgjøret i VM-kvalifiseringskampen. Klarer Norge oppgaven, er laget med i VM i Kroatia i januar.

I så fall blir det uten Gunnar Pettersen som trener.

NTB har fra flere pålitelige hold fått bekreftet at Pettersen gir seg. Han bestemte seg i forrige uke, men han kommer ikke til å uttale seg formelt om avgjørelsen før etter lørdagens kamp mot Ukraina.

Gunnar Pettersen overtok det norske landslaget etter Christer Magnusson høsten 2001, og han trente også Norge i en periode på slutten av 80-tallet og på begynnelsen av 90-tallet.

Hans beste prestasjon var 6.-plassen i EM på hjemmebane i vinter. Norge spilte også et godt VM i Tunisia i 2005. Det endte med 7.-plass.

Ole Gustav Gjekstad er et åpenbart alternativ som erstatter for Pettersen. Han trente både Larvik og Drammen med stor suksess. Gjekstad startet nylig i en sivil jobb, men Norges Håndballforbund vil nokså sikkert ta en prat med ham. Det finnes også aktuelle trenerkandidater i Sverige.

(NTB)

- Pettersen gir seg
NÅ ER DET SLUTT: Gunnar Pettersen og Norge klarte ikke å kvalifisere seg til OL, men med seier i Pettersens siste kamp, kan det bli VM for hans eventuelle etterfølger. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
NÅ ER DET SLUTT: Gunnar Pettersen og Norge klarte ikke å kvalifisere seg til OL, men med seier i Pettersens siste kamp, kan det bli VM for hans eventuelle etterfølger. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer