Pettersen hoppet seg inn blant stjernene

Sigurd Pettersen er mannen som kan få norsk hoppsport på vinnersporet igjen. Lørdagens 6. plass bekreftet at han kan hamle opp med det meste av verdenseliten.

Han fikk merke at det blåser kraftig på toppen. For vindforholdene i Rukas storbakke var spesielle og veldig vanskelige. Likevel hoppet han 135 og 128,5 meter. Denne gangen med telemarksnedslag.

- Det gjelder å tore å gi f... selv om det blåser kraftig. Jeg er kjempefornøyd med innsatsen min her. Dette var bare helt fantastisk. Jeg må bare ta med meg all erfaringen jeg kan få, sa Sigurd Pettersen.

Etter fredagens 4. plass og på 146 meter siterte han Kjell Aukrust på at det er noe djevelsk over et godt skihopp. Lørdag tok han litt betenkningstid før han sa:

- For å fortsette med Aukrust, må det vel bli: Mer likt Alvdal enn dette blir det vel ikke, sa Pettersen og tenkte på at gradestokken hadde krøpet godt under 20 minus.

- Det var en kald fornøyelse å hoppe. Nå skal det bli godt å komme hjem for å fordøye denne opplevelsen. Jeg vet ikke helt hva planene går ut på til uken, men det blir både fysisk trening og avslapning før vi samles i Trondheim torsdag, sa 22-åringen, som blant andre hadde Andreas Goldberger og Matti Nykänen som sine forbilder i hoppbakken.

Overrasket Kojonkoski

Landslagstrener Mika Kojonkoski strålte av innsatsen til sine nye elever som i fjor for det meste måtte konsentrere seg om å kvalifisere seg til selve hopprennet. Han mente at det kanskje kunne blitt enda bedre hadde guttene fått trent under litt vanskeligere forhold enn tilfellet har vært på Lillehammer.

- Jeg er både glad og overrasket over at vi er såpass langt framme allerede. To mann blant de ti beste igjen er bra, men vi må også trene for å bli bedre når forholdene er så vanskelige som i dag, slo finnen fast overfor NTB.

Lørdagens renn ble vunnet av østerrikeren Andreas Widhölzl, som snøt hjemmehåpet Janne Ahonen for seieren. Fredagens vinner Primoz Peterka tok tredjeplassen, mens Roar Ljøkelsøy klarte hoppe seg opp til en ny 9. plass.

Widhölzl fikk til et kjempehopp på 143,5 meter i finaleomgangen, men i motsetning til Sigurd Pettersen har han et hoppnavn. Derfor belønnet dommerne ham med altfor høye karakterer etter et hopp uten skikkelig telemarksnedslag.

Men neste gang vet kanskje dommerne hvem Pettersen er.

Ikke skuffet

Hoppsjef Jan Erik Aalbu strålte også, og var ikke skuffet over at seierspallen også denne gangen var uten nordmenn.

- Jeg er ganske trygg på at vi skal havne på seierspallen igjen. Nå får jeg håpe at folk hjemme også setter pris på hva guttene har gjort, og at de møter fram i Granåsen neste helg. Det fortjener de, sa Aalbu.

- Det er mye lettere nå enn da vi dro til Finland. Det ser bra ut med tanke på framtiden, sa hoppsjefen, som ikke ble skremt da tre første nordmennene, Henning Stensrud (nummer 37), Anders Bardal (34) og Bjørnar Romøren (32) ble offer for de skiftende vindforholdene og ikke klarte å ta seg videre til finaleomgangen.

I rennet i Granåsen kan Norge stille med 15 mann. To av dem, Sigurd Pettersen og Roar Ljøkelsøy, er begge direkte kvalifisert til selve rennet i kraft av sine plasseringer i verdenscupen.

(NTB)

<B>GODT FORNØYD:</B> Norske Sigurd Pettersen i hoppbakken i dag.