REN REFLEKS: Vipers-trener Gunnar Pettersen forklarte i går hvorfor han holdt igjen Anne Kjersti Suvdal. Foto: TV 2
REN REFLEKS: Vipers-trener Gunnar Pettersen forklarte i går hvorfor han holdt igjen Anne Kjersti Suvdal. Foto: TV 2Vis mer

Pettersen kan bli straffet for holding av spiller

Episoden vurderes av håndballforbundet.

• I går: Gunnar Pettersen holdt igjen motspiller i sluttsekundene

Norges Håndballforbund skal vurdere episoden der Vipers-trener Gunnar Pettersen tok tak i en motspiller i sluttsekundene av kampen mot Oppsal sist søndag.

Vipers Kristiansand utlignet til 25-25 med kort tid igjen å spille, og Oppsal satte inn Anne Kjersti Suvdal som ekstra spiller for å jakte på et seiersmål. Da hun løp forbi Pettersen, tok treneren tak i henne.

Hendelsen ble ikke nevnt i kamprapporten, og det er heller ikke lagt inn protest fra noen parter. Likevel vil håndballforbundet se på saken, melder TV 2.

- Det er fordi vi er gjort oppmerksom på en ureglementert hendelse i den aktuelle kampen, sier Kirsten Birkeland i Norges Håndballforbund.

- Vi skal innhente forklaringer fra partene der de skal komme med sin versjon. På bakgrunn av det som kommer fram her, blir det bestemt hvordan saken skal håndteres videre, forteller hun til TV 2.

Pettersen har forklart at han ikke gjorde det med vilje, og at det var en reflekshandling. Han har beklaget til Suvdal. Oppsal-trener Arne Senstad sier han heller ikke tror det var tilsiktet.

(NTB)