Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pettersen kritiserer Leganger-nei

Herrelandslagstrener Gunnar Pettersen misliker at Cecilie Leganger lukker døren for Norge.

- Jeg synes det er leit og merkelig at de beste spillerne ikke er med. Nå som Heidi Tjugum er ute med skade, synes jeg Cecilie skylder Marit Breivik å stille opp i EM. Dette har litt med lagfølelse å gjøre. Jeg synes grunnen også er litt tynn.

- Laget skal nå bygge noe opp igjen. Dersom Cecilie ikke har 1000 bøker hun skal gjennom, bør hun være med, sier en engasjert Gunnar Pettersen

Leganger har inntil videre sagt nei til landslagsspill. Hun nå er inne i en hektisk studiesituasjon ved siden av klubbspill i Slagelse.

- Jeg er i en god dialog med Cecilie, men per nå er det ikke tid til landslag. Hun er booket opp fra 06.30 til 20.30 hver dag. Det er for tidlig å si noe om desember. Men Cecilie har ikke definitivt sagt nei, påpeker Marit Breivik.

Hun fikk Pettersens hjertesukk rett i fanget under et pressemøte torsdag.

Ny sjanse

Norge vil prøve å rette opp VM-fiaskoen fra Kroatia i fjor under Ungarn-EM i desember. Sjetteplassen gjorde at Norge ikke kom med i Aten-OL.

Dersom Leganger ikke stiller opp, vil trener Breivik mønstre et svært ungt og urutinert målvaktpar. Det er ikke å forvente at Katrine Lunde (24) og Kjersti Beck (25)/Therese Pedersen (24) kan prestere noe mer enn halvparten av hva Leganger/Tjugum har gjort i mange år.

Den norsk håndballsuksessen på damesiden har mye vært tuftet på suveren keeperinnsats i mange år. Leganger og Tjugum var til å stole på så godt som hele tiden.

I 2000 sto begge over EM og etterlot seg et stygt hull. Norge ble da nummer seks i Romania.

Leganger har spilt nær 170 landskamper. Hun er flere ganger kåret til verdens beste keeper.

Den svenske keeperen Claes Hellgren uttalte i 1995 at «Leganger er god nok til å spille i den svenske toppserien for menn».

Tilhenger

Pettersen er selv en stor tilhenger av keeperen Leganger. - Hun er fantastisk. Og en keeper behøver heller ikke å være med i alle forberedelser. Jeg håper virkelig hun er med.

Breivik er innstilt på å gi Leganger en viss særbehandling. - Men i turneringene framover nå, må vi starte byggingen av et nytt keeperteam, sier Marit Breivik. Laget hennes spiller turnering i Tyskland i neste uke - uten Leganger.

EM starter 9. desember. Med Leganger i målet om Pettersen får det som han vil.

(NTB)

ØNSKET PÅ LANDSLAGET: Gunnar Pettersen og Marit Breivik ønsker begge Cecilie Leganger i håndball-EM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media