Pettersen slutter etter krav om trenerkurs fra forbundet

- Jeg har trent håndballag i over 30 år.

GIR SEG: Vipers-trener Gunnar Pettersen i håndballkampen mellom Larvik og Vipers i Arena Larvik tirsdag. Han gir seg etter krav fra forbundet om trenerkurs. 
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
GIR SEG: Vipers-trener Gunnar Pettersen i håndballkampen mellom Larvik og Vipers i Arena Larvik tirsdag. Han gir seg etter krav fra forbundet om trenerkurs. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trenerlegenden Gunnar Pettersen (59) gir seg ufrivillig som trener fordi håndballforbundet krever at han må utdanne seg mer, melder TV 2.

Norges Håndballforbund har gitt Vipers-treneren beskjed om at han ikke får fortsette hvis han ikke gjennomfører et trenerkurs over 90 timer.

De nye reglene skal tre i kraft først foran 2017/18-sesongen, men NHFs krever at kursene «trener 3» og «trener 4» må være påbegynt allerede i løpet av mai måned. Den tidligere landslagstreneren for menn har bare trener-2-kurset.

Søndag ledet han Vipers Kristiansand til seier over suverene Larvik, men tirsdag tapte laget stort i den andre semifinalen i kvinnenes sluttspill. Pettersen synes kravet er merkelig.

- Jeg har trent håndballag i over 30 år, hvor 16 av dem har vært som landslagstrener. Det anser ikke Norges Håndballforbund som relevant. Det stiller jeg meg undrende til, sier Pettersen til TV 2.

- Jeg vil ikke virke fornærmet, men jeg er snart 60 år og ville holdt på i maks to-tre år til. Jeg har forsøkt å kontakte forbundet for å få en forklaring på hvor jeg har mangler, men svaret har vært fire-fem sider med «visvas» sier Pettersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer