GIR SEG: Vipers-trener Gunnar Pettersen i håndballkampen mellom Larvik og Vipers i Arena Larvik tirsdag. Han gir seg etter krav fra forbundet om trenerkurs. 
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
GIR SEG: Vipers-trener Gunnar Pettersen i håndballkampen mellom Larvik og Vipers i Arena Larvik tirsdag. Han gir seg etter krav fra forbundet om trenerkurs. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Pettersen slutter etter krav om trenerkurs fra forbundet

- Jeg har trent håndballag i over 30 år.

Trenerlegenden Gunnar Pettersen (59) gir seg ufrivillig som trener fordi håndballforbundet krever at han må utdanne seg mer, melder TV 2.

Norges Håndballforbund har gitt Vipers-treneren beskjed om at han ikke får fortsette hvis han ikke gjennomfører et trenerkurs over 90 timer.

De nye reglene skal tre i kraft først foran 2017/18-sesongen, men NHFs krever at kursene «trener 3» og «trener 4» må være påbegynt allerede i løpet av mai måned. Den tidligere landslagstreneren for menn har bare trener-2-kurset.

Søndag ledet han Vipers Kristiansand til seier over suverene Larvik, men tirsdag tapte laget stort i den andre semifinalen i kvinnenes sluttspill. Pettersen synes kravet er merkelig.

- Jeg har trent håndballag i over 30 år, hvor 16 av dem har vært som landslagstrener. Det anser ikke Norges Håndballforbund som relevant. Det stiller jeg meg undrende til, sier Pettersen til TV 2.

- Jeg vil ikke virke fornærmet, men jeg er snart 60 år og ville holdt på i maks to-tre år til. Jeg har forsøkt å kontakte forbundet for å få en forklaring på hvor jeg har mangler, men svaret har vært fire-fem sider med «visvas» sier Pettersen.

- Nå er det slutt. Jeg har prøvd å få praksisen min godkjent, men fått beskjed om at jeg ikke får lov til å trene på de øverste nivåene.

(NTB)