Pettersen vant Girls British Open

Oslo-jenta Suzann Pettersen tok lørdag sin hittil største golfseier ved å vinne den prestisjefylte amatørturneringen Girls British Open.

18-åringen slo Miriam Nagel i finalen. Den tyske jenta gikk dermed på sitt tredje finaletap på rad.

Pettersen hadde tre hulls forsprang da det gjensto to hull å spille. Da var saken i realiteten klar.

- Det ble en veldig spennende finale, med meget godt spill. Jeg har truffet ballen godt siden begynnelsen, hadde få dårlige slag i turneringen, sier Pettersen.

- Dette har vært utrolig spennende. I finalen spilte vi begge bra, det ble mange birdies, fortsatte Suzann Pettersen.

Røk i fjor

For 18-åringen var seieren også en flott revansj etter at hun i fjor røk ut i semifinalen i samme turnering, da på det 19. hullet.

Fredag vant Pettersen først kvartfinalen ved å slå ut sin tredje spanske motspiller av turneringen, Marcia Garcia Estrada. Suzann vant kampen på det 16. hullet. I semifinalen møtte hun Denise Simon i en jevn match, som først ble avgjort på det 19. hullet.

Girls British Open er kanskje den mest prestisjefylte turneringen i Europa for amatører under 19 år. Turneringen ble spilt på High Post Golf Club utenfor London.

NM neste

1999 ser ut til å bli det beste året så langt for den talentfulle 18-åringen. Hun har også vunnet det svenske match-mesterskapet i år, som amatør delte hun 1. plassen i en turnering i kamp mot mange profesjonelle spillere.

Suzann Pettersen har også vunnet to norske mesterskap så langt, neste uke spiller hun for å vinne nok en kongepokal i NM.

Om noen uker er EM i Tsjekkia et prioritert mål, samt et par profesjonelle turneringer før sesongen er over.

(NTB)