Pettersen vraket i tøft norsk uttak

Se laget til liten bakke.

Tom Hilde og Anders Bardal hevet seg i hoppbakken og gjorde uttaket til rennet i liten bakke lørdag vanskelig for Mika Kojonkoski. Sigurd Pettersen måtte ut.

- Jeg vet ikke om dette holder, sa Pettersen etter å ha hoppet bare 86,5 meter i sitt siste treningshopp torsdag. Det som skjer, det skjer, sa Pettersen før vrakingen var et faktum.

Bare Anders Jacobsen og Roar Ljøkelsøy hadde fått klarsignal til å hoppe lørdag. Begge er forhåndskvalifisert til selve rennet i egenskap av å være blant de 15 beste i verdenscupen.Sigurd Pettersen var god i tre av fire treningshopp, mens Anders Bardal fikk til to godkjente hopp under torsdagens vanskelige trening. Vanskelig fordi vindforholdene varierte voldsomt slik at det ble mange utsettelser. Tom Hilde slo til med kniven på strupen og sikret seg en ny VM-start.

Solide østerrikere og finner

Finnene mestret som vanlig de vanskelig vindforholdene best. Solid hopping leverte også østerrikerne, og det var tydelig at alle ga bånn gass for ikke å bli vraket.

- Det skremte meg ikke. De hadde en enda tøffere uttaking enn oss. Både Roar og Anders har kapasitet til å matche dem. Det er ikke noe problem for meg, sa landslagstrener Mika Kojonkoski.Problemer fikk han imidlertid med laguttaket. Han brukte en drøy time på å bestemme seg. Hadde det bare blitt en treningsomgang torsdag, ville jobben vært enkel. Da hadde Hilde måttet følge lørdagens VM-renn fra tribunen.

Men Asker-hopperen meldte seg på igjen med et godt siste hopp på 94 meter. Det ble tydeligvis utslagsgivende ettersom Pettersen bare nådde 86,5 meter, mens Bardal hadde 93.

Tøft uttak

VRAKET IGJEN: Sigurd Pettersen ble taperen i et vanskelig uttak til hopprennet i liten bakke lørdag. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
VRAKET IGJEN: Sigurd Pettersen ble taperen i et vanskelig uttak til hopprennet i liten bakke lørdag. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Det ble veldig tøft å vrake en mann, men det som gjelder nå er å få de andre hopperne til å ta fram formen for å kjempe om en plass på seierspallen, sa finnen.

Roar Ljøkelsøy har ikke helt funnet seg til rette, men jobber seriøst med saken.

- Jeg manglet ikke så mye. For å få brukt hoppet bedre, må jeg slappe av mer, sa orkdalingen som hoppet 94 og 89,5 meter.

Anders Jacobsen var også mer stabil i bakken enn tilfellet var i storbakkerennet for snart en uke siden. Han hadde 94 og 93 meter. Lengst under treningen torsdag var Thomas Morgenstern og Harri Olli, som begge hadde 102 meter i hver sin omgang. Det er bare en halvmeter bak Bardals bakkerekord.

(NTB)

Pettersen vraket i tøft norsk uttak