Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pettersen/Mellgren skal senke USA

Etter en ukes ferie møter Norge i morgen et revansjesugent amerikansk lag i Tyskland. For første gang spiller Marianne Pettersen og Dagny Mellgren sammen på topp.

- Vi har ikke prøvd den konstellasjonen før, så det skal bli spennende, sier landslagstrener Per-Mathias Høgmo.

Landslagsjentene har nå vært en uke på ferie, og kun trent tre ganger sammen i Tyskland før oppgjøret mot USA i jubileumsturneringen hvor vertene Tyskland og Kina er de andre deltakerne.

I februar slo Norge USA to ganger i USA. I midten av mars ble det tap 0-1 i Algarve Cup - en turnering amerikanerne senere vant. I mellomtiden har de også vunnet Oseania Cup i Australia og Gold Cup på hjemmebane.

- Jeg forventer en vanskelig kamp, ikke minst fordi USA stiller med toppet mannskap. Det viktigste for oss blir å demme opp for deres angrepsspill, og true dem offensivt med vår nye spissduo, sier Høgmo.

Norge stiller med følgende startellever (4-4-2):

Bente Nordby - Bente Kvitland, Gøril Kringen, Anne Tønnesen, Brit Sandaune - Solveig Gulbrandsen, Monica Knutsen, Hege Riise, Anita Rapp - Marianne Pettersen, Dagny Mellgren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media