Peugeot-nei for Petter Solberg

For dyr og ikke god nok.

IKKE BRA NOK: Petter Solberg har havnet på pallen med sin Citroen, men er likevel på utkikk etter en bedre bil. Foto: EPA/Bartlomiej Zborowski
IKKE BRA NOK: Petter Solberg har havnet på pallen med sin Citroen, men er likevel på utkikk etter en bedre bil. Foto: EPA/Bartlomiej ZborowskiVis mer

Søket etter en nyere og bedre rallybil fortsetter for Petter Solberg (34). En 2005-modell Peugeot 307 er strøket fra lista over aktuelle kandidater.

Den norske privatføreren testet bilen i franske Toulouse sist uke, men ble ikke spesielt imponert.

- Den var litt bedre enn bilen jeg har nå, men ikke nok til at jeg vil investere så mange penger det koster å anskaffe bilen, sier Solberg til NTB.

For inneværende sesong står kun tre biler igjen på listen over aktuelle doninger for 34-åringen: Citroën C4, Ford Focus eller hans nåværende Citroën Xsara.

Etter Subarus exit fra rallysirkuset i vinter, ble spydebergmannen tvunget til å starte sitt eget privatteam. Hittil i sesongen har Solberg kjørt en 2006-modell Citroën Xsara, som har holdt mål og vel så det så lenge hastighetene holdes litt nede og luften ikke blir for tynn.

Neste VM-runde er Finland - med sirkusets mest fartsfylte prøver - i slutten av måneden. Da holder bilen ikke mål.

- Med Xsara-en kjører jeg inn til 3.- og 4.-plasser. Sånn sett er det bedre enn med Subaru, men jeg kan ikke være fornøyd med det, forteller Petter Solberg.

Citroën-fabrikken har tidligere nektet nordmannen en nyere modell enn Xsara, som erkerival Sebastien Loeb vant 2006-mesterskapet med. Inneværende og de siste to sesongene har Loeb kjørt nye C4.

Trolig frykter Citroën-ledelsen at Solberg skal komme tilbake på vinnersporet i en tilsvarende bil - og dermed ødelegge seiersrekken for Citroën-stjernen Loeb.

(NTB)


PÅ BILJAKT: Petter Solberg får lite tid til å nyte utsikten fra leiligheten sin i Monaco om dagen. Rallystjernen er på desperat jakt etter en ny bil for å finne tilbake til seierssporet.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
PÅ BILJAKT: Petter Solberg får lite tid til å nyte utsikten fra leiligheten sin i Monaco om dagen. Rallystjernen er på desperat jakt etter en ny bil for å finne tilbake til seierssporet. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer