Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Peugeot-sjefen frister Petter

Petter Solberg er en av de mest ettertraktede i rally-sirkuset: Nå har også fjorårets suverene mester Peugeot kastet seg inn i kampen om nordmannen.

- Petter er uten tvil en kommende verdensmester, og for at vi fortsatt skal vinne VM, må vi ha de beste førerne i vår stall. Vi vet at Petter er inne i sitt siste kontraktsår med Subaru, og vi er interessert i å hente ham til oss, sier teamsjef Frangois Chatriot til Dagbladet.

Fra før har det franske teamet Marcus Grönholm (verdensmester 2002 og 2000) og Richard Burns (verdensmester 2001) i sin stall. Men mye tyder på at Burns ikke får fornyet kontrakten som utløper etter sesongen. Det samme gjelder trolig også tredjefører Gilles Panizzi.

- Utskiftning

Solbergs manager Jim Carlsen er kjent med interessen fra det franske teamet, som også har vunnet fabrikkmesterskapet de tre siste åra. Og han legger ikke skjul på at det gir ham gode kort på hånda i kontraktsforhandlingene med Petters arbeidsgiver, Subaru.

- Pågangen fra andre team har vært stor, men vi kommer ikke til å snakke med andre før vi har fått avklart situasjonen med Subaru for neste sesong. Vi er i konkrete forhandlinger med tanke på forlengelse av kontrakten, og vi har kommet langt, sier Jim Carlsen til Dagbladet.

Petter sjøl er veldig avslappet i forhold til alle overgangsrykter.

- Det er smigrende at Peugeot er interessert i meg, men jeg er veldig fornøyd der jeg er nå. Men jeg har hele tidasagt at det teamet jeg skal kjøre for, må ha en konkurransedyktig bil.

- Sterk lojalitet

Chatriot tror Petters plassering i de neste VM-rundene vil bety mye for nordmannens valg.

- Hvis Petter ikke henger med i år, etter de forbedringene Subaru har gjort foran årets sesong, tror jeg Petter vil forlate dem etter sesongen. Og da finnes det ikke noe bedre team å gå til enn Peugeot, smiler Chatriot selvsikkert.

Subarus mektige president Masaru Katsurada er villig til å strekke seg langt for å beholde Petter.

- Colin McRae og Richard Burns har begge blitt verdensmestere i Subaru. Petter er den neste vi skal gjøre til champion. Vi vet at han elsker Subaru og er lojal overfor oss, og vi stoler derfor på at han blir i Subaru iallfall inntil han er blitt verdensmester, sier Katsurada til Dagbladet.

Ny makker?

På rallysirkusets hjemmeside er spekulasjonene om hvem som kjører for Peugeot i 2004 allerede i gang. I øyeblikket er Richard Burns ute av de hotteste spekulasjonene. Han linkes derimot til Petter Solbergs Subaru - hvor det blir et ledig sete om den firedobbelte verdensmesteren Mäkinen legger opp.

Om Petter velger å fortsette i Subaru, har han ingen ting imot å få Burns som makker igjen.

- Om Richard kommer tilbake, har jeg ingen ting imot det. Det spiller ingen rolle hvem jeg har som lagkamerat, bare han kan smile, være glad og bidra til en god lagånd, sier Petter Solberg.

VIL HA PETTER: - Petter Solberg kommer til å forlate Subvaru etter denne sesongen. Og da finnes det ikke noe bedre team å gå til enn Peugeot, smiler Peugeot-sjef Frangois Chatriot selvsikkert.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media