Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

PGA-sjef skryter av Bjørnstad

Henrik Bjørnstad får skryt av statistikksjefen på PGA-touren, Mike Vitti.

– Jeg vet at en seier og en sterk plassering i The Players Championship setter J.B. Holmes og Camilo Villegas foran Bjørnstad på de viktigste områdene, men fra et statistisk perspektiv liker jeg hva Bjørnstad har gjort i sesongens første kvartal, sier Vitti til VG.

Noen av de tingene Vitti trekker fram er at nordmannen ligger høyt oppe på statistikken over såkalt «ball striking». Denne forteller hvor ofte spilleren treffer fairwayen og greenen. Bjørnstad er på 11. plass på statistikken over greentreff. Han er også blant de lengstslående på PGA-touren.

Nordmannen har så langt i år spilt åtte av de 13 turneringene som er gjennomført så langt. Deltakelsen har ført til at han har spilt inn 2,3 millioner kroner. Noe som fører han opp på 61. plass på rankinglisten til PGA som baserer seg nettopp på hvor mange dollar spilleren har spilt inn. De 125 beste på rankingen får automatisk fornyet PGA-kortet.

(ANB)

BJØRNSTAD FÅR ROS: PGA-sjefen for statistikk liker nordmannen. Foto: Scanpix/Ap
BJØRNSTAD FÅR ROS: PGA-sjefen for statistikk liker nordmannen. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling