Mannen som tok seks gullmedaljer og to bronsemedaljer i Aten-OL i 2004 og plusset på med åtte gull fire år senere, hevder det ikke er et prioritert mål å sette ny rekord i antall vunnede OL-medaljer for en utøver. Foto: AP Photo / Mikhail Metzel
Mannen som tok seks gullmedaljer og to bronsemedaljer i Aten-OL i 2004 og plusset på med åtte gull fire år senere, hevder det ikke er et prioritert mål å sette ny rekord i antall vunnede OL-medaljer for en utøver. Foto: AP Photo / Mikhail MetzelVis mer

Phelps: - Er i min beste form siden 2008

Men tenker ikke på OL-rekord.

OL-gullgrossisten Michael Phelps mener han er i sin beste form siden han vant åtte gullmedaljer i svømmebassenget i Beijing-OL.

Det hevder amerikaneren til tross for at han måtte se seg slått av tyske Paul Biedermann på 200 meter fri i Moskva tirsdag. Biedermann svømte inn til tiden 1.43,15, som var 16 hundredeler raskere enn Phelps.

- Jeg er i min beste form siden 2008. Jeg er mye lykkeligere og i bedre forfatning enn i fjor. I 2009 tok jeg seks måneders ferie etter OL. Da var jeg i mitt livs verste form, sa Phelps før verdenscupen flytter til Berlin.

Amerikaneren snudde nederlag til seier i Moskva da han revansjerte tapet for Biedermann med å vinne 200 meter rygg på 1.53,24. Phelps vant den distansen med 28 hundredeler ned til annenmann Artem Dubovskoj.

- Det viktigste er ikke det som skjer i dag, men det som kommer senere. Jeg har tid til å endre på ting, forberede meg og bli klar. Forhåpentligvis forbedrer jeg på noen småting. Hver konkurranse kommer til å hjelpe meg med forberedelsene til det som skjer neste år (OL i London), sier Phelps.

Mannen som tok seks gullmedaljer og to bronsemedaljer i Aten-OL i 2004 og plusset på med åtte gull fire år senere, hevder det ikke er et prioritert mål å sette ny rekord i antall vunnede OL-medaljer for en utøver.

Den sovjetiske turneren Larisa Latynina har rekorden med 18 medaljer i årene 1956-1964. Ni av hennes medaljer var gull.

- Jeg visste ærlig talt ikke om den rekorden før i år. Jeg konsentrerer meg om målene mine og kan ikke kontrollere hva andre folk gjør, sier Phelps.

(NTB)